Microsoft показа част от възможностите на Surface Duo

Microsoft показа част от възможностите на Surface Duo

През изминалата седмица Microsoft демонстрира смартфона с два екрана Surface Duo, но събитието не мина изцяло по план. По време на онлайн излъчването на живо, което беше предназначено за разработчици, две устройства имаха проблеми с разпъването на приложения на двата екрана. Впоследствие Microsoft замени кадрите в записа на предаването, като в него виждаме изпълнение на задачата без проблеми.

Интересно е, че предаването на живо върви гладко, докато в даден момент екранът престава да приема команди. Чекмеджето с приложенията остава на екрана, а Google Maps не се разпъва. Кевин Гало, ръководителят на платформата за разработчици на Windows, който водеше панела, смени устройството с друго, но и то показва същия проблем, макар и с друго приложение.

За записа на демонстрацията проблемният сегмент е заснет наново, като този път желаното действие се извършва без проблеми. В началото на клипа е изписано предупреждение, че някои демонстрации са обновени след събитието. Въпреки всичко от видеото получаваме идея за възможностите на Android при работа на два екрана. Досега бяха достъпни само симулирани демонстрации.

Пред Microsoft има още много месеци за отстраняване на бъговете в софтуера, а от компанията се надяват, че разработчиците ще оптимизират приложенията си за устройства с два екрана като Surface Duo и Neo. Microsoft дори пусна емулатори и насоки за оптимизиране за този тип екрани на приложения за Android и Windows 10X.

Източник: The Verge