Тимур Бекмамбетов иска да направи вертикалено заснет блокбъстър

Режисьорът Тимур Бекмамбетов е добре познат с екранизациите на едноименните книги на Сергей Лукяненко "Нощен патрул" и "Дневен патрул", които му отвориха вратите и за успешна кариера в Холивуд, която ни осигури филми като "Неуловим", "Бен-Хур" и "Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири".

Казахстанецът не се бои да експериментира, а доказателство за това е намерението му да заснеме първия блокбъстър филм, заснет изцяло вертикално. Бекмамбетов всъщност е създател на филмовия формат Screenlife, в който действието се развива почти изцяло на екрана на компютър, таблет или смартфон - примери са продуцираните от него Unfriended и Searching. Той стои и зад първия вертикален сериал - създадения за Snapchat Dead Of Night.

Бъдещият филм на име V2. Escape From Hell е замислен с идеята да бъде гледан на екрана на телефон, а сценарият е базиран на истински събития. Действието се развива по време на Втората световна война, а в главната роля на Михаил Девятаев ще видим Павел Прилучний. Девятаев е известен със своето невероятно бягство от германски концентрационен лагер на остров Узедом чрез похищаване на самолет.

Според Deadline бюджетът на лентата е 10 милиона долара, а снимките ще започнат през следващата седмица в Русия. Сред продуцентите е и най-големият руски оператор МТС, който ще пусне филма в своята дигитална платформа МТС Медиа. Изданието пише, че ще бъдат създадени две версии на филма - една за руския пазар и друга за международно разпространение, която ще включва и някои различни сцени. Премиерата се очаква в началото на 2021.

Източник: Deadline