Microsoft потвърди, че преговаря за покупката на TikTok в САЩ

Американският технологичен гигант Microsoft за първи път потвърди официално, че преговаря с ByteDance за покупката на приложението TikTok в САЩ. От публикация в блога на компанията става ясно, че след разговор между Сатя Надела и Доналд Тръмп Microsoft се готви да продължи дискусиите около сделката.

В отговор на опасенията на президента компанията ще направи пълна проверка на сигурността на приложението. Според Microsoft преговорите ще отнемат седмици, но се надява да приключат до 15 септември, като междувременно ще продължи диалога с американското правителство. Все пак компанията посочва, че разговорите са предварителни и няма гаранции, че сделката ще бъде финализирана.

От публикацията се разбира, че ByteDance и Microsoft преговарят за покупката на TikTok не само в САЩ, но и в Канада, Австралия и Нова Зеландия. Ако сделката се осъществи то американската компания ще притежава и управлява популярното приложение на тези пазари. Microsoft посочва, че може да покани други американски инвеститори, които да получат миноритарен дял.

Без изненада основен фокус за новата структура ще бъде сигурността на потребителските данни. Компанията изтъква, че цялата информация за американските потребители ще се обработва и съхранява на територията на САЩ. Що се отнася до данните, които сега се пазят извън страната, Microsoft посочва, че ще се увери, че те ще бъдат изтрити след прехвърлянето им в САЩ.

Източник: Microsoft

  • Хайде и ТикТок ще умира... Всичко,с което се захванат тия от Майкрософт загива....
    amato17