Microsoft призна за проблеми с Windows Phone 7.8

Microsoft призна за проблеми с Windows Phone 7.8
Microsoft призна, че Windows Phone 7.8 действително има проблем с актуализирането на плочките на основния екран. Според Марк Чембърлейн са забелязани 2 проблема. При първия съответното приложение прави непрекъснати заявки за актуализация през интернет, което води до по-бързо изтощаване на батерията. Във втория случай пък плочките въобще не успяват да се актуализират. В момента Microsoft работи усилено по отстраняването на проблема. Потребителите, които са актуализирали телефоните си до WP7.8, могат да решат проблемите, като се върнат на версия 7.5 на операционната система, която не страда от спомените дефекти, или да изчакат съответния ъпдейт, който би трябвало да се появи до 1-2 седмици.
Проблемите с актуализацията на плочките на стартовия екран пък накараха някои оператори като Vodafone да забавят пускането на Windows Phone 7.8 за техните брандирани телефони. От Vodafone специално уточниха, че чакат допълнителния ъпдейт на Microsoft, след като са били изрично помолени от Microsoft да стопират разпространението на сегашната версия на WP 7.8.

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/wpdevelop/thread/7b54b400-3aaf-47a8-ba48-a15447406f73/#91fe040b-05de-45fa-8df9-82b1fae4372c

 • И каква стана тя сега? Да се чувствам късметлия, тъй като моята Лумиа 800 не иска да се ъпдейтне до Windows 7.8? А тъкмо вчера тка ги псувах за това безобразие ... :)
  l_zdravkov
 • Защото законовата гаранция е две години. Никой никого не принуждава, но фирмите гледат поведението на клиентите на запад. А в Германия примерно телефон се сменя най-късно на 2 години с преподписването на новия договор. Ние очевидно си сменяме по-рядко телефоните, но понеже сме доста по-малък пазар от, пак да кажем, Германия, на майкрософт, гугъл и епъл им е все едно за българските потребители. :)
  makeno
 • абе то хубаво ама това,че се предполага не значи че трябва да си сменям тела на 2 години. и защо някой друг трябва да ми определя кога да го правя и да ме принуждава???
  berserk
 • За телефони на 3 години и това е много. По принцип се предполага, че на максимум всеки 2 години хората си сменят апаратите.
  makeno