Мобилното поделение на Samsung печели повече, отколкото Google

Мобилното поделение на Samsung печели повече, отколкото Google
Въпреки проблемите, които имат с Apple, според анализаторите от Asymco, оперативните приходи от мобилното поделение на Samsung през последните три тримесечия са повече от тези на цялата компания Google. Ако този факт не ви впечатлява, ще отбележим, че само преди две години приходите на Samsung от продажби на смартфони бяха на практика никакви.

Пред последното тримесечие Samsung подобри собствения си рекорд със 7,4 милиарда щатски долара печалба, като по-голямата част от сумата се дължи на продажбите на мобилни телефони, за които се предполага, че са около 58 милиона за тримесечието. Само за продажбите на Galaxy S III се смята, че са между 18 и 20 милиона броя. Според Asymco нетните приходи на мобилното поделение на Samsung за последното тримесечие са около 5 милиарда долара. За сравнение, през третото тримесечие Google отчете печалба от 3 милиарда долара.

http://www.asymco.com/2012/11/14/google-vs-samsung/

 • [Quote]Ъх... добави и останалите филиали на samsung. Общо са 19, плюс джойнт венчърите, като мобилното поделение е част от samsung electronics. Google e малка компания в сравнение с samsung.[/Quote] Всички филиали за които говориш, вкл. Samsung Electronics, Samsung Heavy Industries, Samsung Engineering и т.н. са обединени под общия бранд SAMSUNG и техните резултати са включени в общите, както вече беше споменато и в самата статия... така че каква точно е целта на коментара ти?
  Parmenion
 • Ъх... добави и останалите филиали на samsung. Общо са 19, плюс джойнт венчърите, като мобилното поделение е част от samsung electronics. Google e малка компания в сравнение с samsung.
  vladovn
 • Аз пък друго се чудя, защо се сравняват печалби на софтуерна и хардуарни компании?:| Самсунг освен телефони правят и бяла техника, Google са писачи на Софтуер, та по темата, според мен някой журналя гледа да скара двата гиганта защото си партнират добре и ще спечели Апле.
  Beчния
 • Значи, за да изясним нещата За Q3 2012г: Samsung - [u]Оперативна печалба: $7.4 млр[/u]д. || [B]Чиста печалба : ~$6 мрлд.[/B] Google - [u]Оперативна печалба: $14.1 млрд[/u]. || [B]Чиста печалба : ~$2.2 мрлд.[/B] Та, като изключим леките разминавания при цифрите (какво са ти $800 млн. чиста печалба), статията е кореткна (ако се има предвид чистата печалба), въпреки, че е малко неясно написана.
  Parmenion
 • В средата на статията пише, че общата печалба за тримесечието е 4,7 милиарда $ и че по-голямата част от нея била от мобилното подделение, което нищо не означава и 51% пак е по-голямата част... Така че си прав, че сравнението е направено от някой, който си няма грам представа от икономика и финанси...
  veliko