Moto G5 и Moto G5 Plus са с метална конструкция и достъпна цена

Moto G5 и Moto G5 Plus са с метална конструкция и достъпна цена

Lenovo иска да осигури възможност на повече потребители да получат достъп до премиум усещането, което осигурява серията Мото Z, и затова ще разчита на представените в Барселона модели Moto G5 и Moto G5 Plus. Те попадат в бюджетната серия Moto G, която е най-продаваната в портфолиото на компанията, а ъпгрейдите със сигурност ще им спечелят още фенове. И двата телефона имат метална конструкция и предлагат дисплеи с full HD резолюция, но в размерите им има разлика, макар да не е особено голяма – 5” за Moto G5 и 5,2” за Moto G5 Plus. Това прави телефоните удобни за употреба с една ръка и е различна стратегия спрямо миналогодишния Moto G4, чиито два варианта бяха с 5,5” панели. Както може да предположи разликите продължават и в спецификациите.

Препоръчани оферти

Moto G5 залага на чипсет Snapdragon 430, a Moto G5 Plus предлага Snapdragon 625, който се ползва и в Moto Z Play. По отношение на камерите в G5 откриваме 13MР камера с бленда f/2.0, която записва full HD видео, a при другото устройство тя е 12-мегапикселова с по-светла (f/1.7) оптика и двойни автофокус пиксели. G5 Plus може да записва 4K видео, което не се среща често в този ценови сегмент. Телефоните имат двусимови възможности и предлагат батерии с капацитет 2800 mAh и 3000 mAh, но само тази в G5 е сменяема. Двете устройства предлагат разположен върху предния панел сензор за отпечатъци, който може да се ползва за управление на системата вместо виртуалните бутони върху екрана. Продажбите на телефоните започват през март на цена от 199 евро за Moto G5 с 2GB RAM и 16GB вградена памет, а цената на Moto G5 Plus стартира от 279 евро за конфигурацията с 3GB RAM/32GB памет.

Източник: Motorola

 • Обратно по темата, тези две устройства, заедно с Nokia 6 (може би - нека първо око да види, ръка да пипне) са единствените смислени и стойностни попълнения на тазгодишното MWC дотук. Останалите в някаква степен и в определени отношения разочароваха. Moto G обаче отново обещава да предложи всичко, от което средностат. потребител реално се нуждае, на съвсем разумна цена. В края на миналата година ми се наложи спешно да заменя откраднатия си телефон (флагшип от 2014г.) с Moto G4 Play, очаквайки да си късам нервите с бавна лагава пръчка. Нищо подобно, качих си същите приложения и игри (общо около 100), а телефонът не стана по-бавен. Окей, пази по-малко приложения в RAM-а, но това не е болка за умиране. Така че очаквам особено G5 Plus да разбие окончателно легендите, че двойно и нагоре по-скъпо устройство ти дава някакви невероятни преимущества по отношение на производителност и функционалност. Маргинални - може би, невероятни - със сигурност не. Знам, че този форум донякъде съществува, за да бъде средище на ОС, бранд и други войни, но малък потребителски съвет от мен - не си давайте парите за глупости. ;)
  vctrdnl
 • Мобилните мрежи ще се ползват на 100%, няма как да е иначе. Но утройствата с които ще се закачаме към тях, може би ще са различни от днешните плочки. Нищо чудно да се ползват и телефони като днешните, но при всяко положение ще им и такива с разгъваеми дисплеи. По-скоро си представям бъдеще в което SIM картите изчезват, а ти чрез биометричните си данни(пръстов отпечатък, ирис, лицево разпознаване...и т.н.) се закачащ към мрежата с най-различни утстойства. Чрез очилата ти за добавена реалност, чрез часовника ти, телефона, вградени в ръкава на якоето дисплей, интерактивната системата в колата ти... и т.н. Но дали Самсунг и Епъл ще се там? Към днешна дата звучи логично. Но и Нокиа преди 10 години държеше над 50% от пазара на сматрфони и нямаше пряка конкуренция, а пък междувременно успея почти да фалира, друг да я купи, после и трети да започне да произвежда продукти с марката... Все пак това едва ли може да сполети сегашните лидери, най-малкото защото са доста по-големи. Aко Майкрософт купи Нокиа за 7 милиарда, в момента Епъл струва 700 милиарда. Освен това имат към 250 милиарда в кеш и могата да си работят и без печалба доста години. Самсунг също са скъпа компания. Освен това са водещ призводителн на мобилни чипове, OLED дисплеи и т.н. електроника, което им дава добро бъдеще поне в близките години. Така че по-скоро и двете компании трябва да са на мобилната сцена и след 10 години. Но дали и колко голяма част от пазара ще държат само времето ще покаже.
  board
 • Хах, това не се бях замислял, board. Много добър въпрос. :|
  bladyy
 • Към днешна дата тези две компании са на върха на хранителната верига. След 10-15 години е възможно въобще да не се ползват гсм-мрежи, а комуникацията между хората да е на съвсем друго ниво. Тогава мобилните телефони може да останат в историята, а компаниите които да обслужват новите мрежи, да са съвсем новоизлюпени най-вероятно китайски.
  Ванката