Motorola Moto G8 осигурява тройна камера и голяма батерия

Motorola Moto G8 осигурява тройна камера и голяма батерия

В началото на февруари Motorola разшири серията Moto G с моделите Moto G Stylus и G Power (Moto G8 Power в Европа), а месец по-късно компанията добавя към тях още един смартфон. Това е Moto G8, който предлага същия дизайн и споделя някои от чертите на другите устройства. Моделът отново предлага чипсет Snapdragon 665 с 4GB RAM и 64GB разширяема памет. Дисплеят е с диагонал 6.4", но резолюцията му е HD+. В него пак има отвор за селфи камерата.

Що се отнася до камерата основната е тройна и е подобна на тази в Moto G8 Power. Главният сензор е с резолюция 16МР, а към него има още 8MР сензор с ултраширокоъгълна леща и специализиран 2МР сензор за макроснимки, която позволява петкратно приближаване до обекта. Смартфонът включва и батерия с капацитет 4000 mAh за до 40 часа автономна работа.

Устройството ползва Android 10 и предлага познатите добавки Moto Experiences, а освен тях идва и с новата функция Moto Gametime за подобрено преживяване по време на игра чрез блокиране на нежеланите прекъсвания на гейминг сесиите. Motorola Moto G8 вече се предлага в Бразилия, а през следващите седмици ще се появи и в Европа. Компанията обещава скоро да обяви на каква цена ще дойде в България.

Източник: Motorola