Motorola може да представи Edge Lite на 7 юли

Motorola организира събитие на 7 юли, като на този етап не разполагаме с официални данни за това с какво е свързано то. Най-вероятно обаче компанията ще представи нов смартфон в серията Edge, а именно Edge Lite.

Наскоро устройството премина процеса по сертификация във FCC, а оттам стана ясно, че то ще включва батерия с капацитет 4700mAh и 5G свързаност. Междувременно бяхме свидетели и на изтичания на информация за голяма част от параметрите на този бъдещ модел.

Очаква се Edge Lite да разполага с екран с диагонал 6.7 инча, резолюция Full HD+, честота на опресняване 90 херца, вграден скенер на отпечатъци и отвор, в който ще е поместена 8MP + 2MP селфи камера. Сред основните му параметри ще са още чипсет Snapdragon 765, 6GB RAM и до 128GB памет за файлове.

Основната камера ще включва 48MP, 16MP, 8MP и 5MP сензори, но на този етап не е ясно с какви обективи ще са те. Освен това може да видим USB Type-C порт, мощност при зареждане до 18W и отделен бутон за Google Assistant в международния му вариант. Очаква се цените на устройството в Европа да започват от 399 евро.