Motorola razr 5G идва в началото на октомври

Motorola razr 5G идва в началото на октомври

Motorola представи следващото издание в обновената серия razr в началото на октомври, когато стана ясно, че устройството ще се появи и в България през есента. Междувременно компанията организира локално представяне на устройството, на което получихме възможност да се докоснем до него. Заедно с това на събитието стана ясно, че razr 5G ще се появи на нашия пазар в началото на октомври. Цената вече е известна - 2999 лв.

Както писахме, новата версия включва съществени подобрения спрямо първото издание. Една от най-важните промени е възможността за ползване и на nanoSIM карта в допълнение на eSIM – така устройството може да работи с всички мобилни мрежи, а заедно с това осигурява и опция за двусимова употреба. Добавени са и 5G възможности чрез използвания чипсет Snapdragon 765G.

Новото устройство предлага познатата форма с вертикално сгъване на дисплея, но в дизайна са направени някои съществени промени. Така например брадичката вече е скосена и с намалени размери, а сензорът за отпечатъци е преместен на гърба на телефона в логото на Motorola, където определено е по-удобен за употреба. Двете външни части на телефона вече са покрити с 3D стъкло Gorilla Glass 5.

Телефонът се е сдобил и с увеличена памет - 8GB RAM и 256GB за файлове вместо 6/128GB в предходния модел. Батерията също е с увеличен капацитет от 2510 mAh на 2800 mAh, но отново поддържа бързо зареждане при 15 вата. Motorola посочва, че телефонът би трябвало да осигури ден без презареждане, защото много от функциите могат да се управляват през външния Quick View дисплей, чиито възможности са увеличени.

Камерите на телефона също са получили сериозен ъпгрейд, а освен това са получили и нов интерфейс, който ще достигне и до другите телефони на компанията. Основната камера вече включва 48МР (f/1.7) сензор с оптична стабилизация, което е сериозно подобрение спрямо 16МР сензор в предходния модел. Добавен е и лазерен автофокус чрез добавения ToF сензор.

Motorola посочва, че това е една от най-добрите селфи камери на пазара, защото на практика тя може да се ползва и за такива снимки в комбинация с предния дисплей. Селфи камерата също е подобрена и вече осигурява 20МР (f/2.2) сензор. В софтуерно отношение откриваме Android 10 с полезните добавки на Motorola, които от известно време са познати с името My UX.