Samsung подготвя филм, заснет в 8K с Galaxy S20 и Note20

Samsung подготвя филм, заснет в 8K с Galaxy S20 и Note20

Samsung ще заснеме филм с резолюция 8K, а за целта ще бъдат използвани два от тазгодишните флагмани на корейците от сериите Galaxy S20 и Note20. Името на продукцията е Untact. Филмът е романтичен, а режисьор е Ким Джи-уоон, който е познат от заглавия като The Good, The Bad, The Weird и The Last Stand.

От компанията отбелязват, че в някои от сцените може да бъде използвано специализирано оборудване. Проектът, разбира се, има за цел да покаже възможностите на смартфоните за запис на видео в резолюция с 8K.

Следващия месец Samsung ще отвори два нови киносалона в Сеул, където ще покаже филмите на своите QLED 8K телевизори. Те ще са с ограничен брой зрители, но след време съдържанието ще бъде достъпно и през YouTube.

Източник: Yonhap

 • Продукцията ще се забави. Трябва да се осигурят супер безшумни вентилатори за охлаждането на Ескиносите по време на снимките. А и много много ток за зареждането им. Ако пък ползват Снапдрагон няма да е честно. В крайна сметка междунар. версия на N20 / S20 е Ексинос. Неговата сила трябва да покажат на света. Ама как ще покажат нещо дето го няма, ясно е - в киното всичко е възможно. Казвам го от позицията на бивш притежател на S/N 10/20. Всичките съм ги връщал в тестовия период от 2 седмици. Толкова обещаващи, пък толкова разочароващи. А Note 20 толкова да му се надявах, ама Ексинос - не става
  propov
 • Дано наистина е заснет с тях, а не пак някоя измама.
  fintaraBG
 • Следя новината с интерес, нека видим как ще изглежда филмът.
  radko89
 • Това е поздрав за Радко, който твърдеше, че 8k на Самсунг не ставало и не може да снима повече от 5 минути ;)
  Spikul