Motorola Razr възкръсва като смартфон със сгъваем дисплей

Motorola Razr възкръсва като смартфон със сгъваем дисплей

След месеци на очакване Motorola официално върна към живот култовата марка Razr и го направи в смартфон със сгъваем дисплей. Новият Motorola Razr има дизайн, който напомня на своя славен предшественик, но постига това с модерен хардуер. При отваряне на устройството посреща Flex View pOLED дисплей с диагонал 6.2” и резолюция 2142х876 (21:9) пиксела, който за разлика от моделите на Samsung и Huawei се сгъва вертикално.

По този начин в сгънато състояние се получава компактна форма (72 x 94 x 14 мм), а при отваряне устройството се превръща в нормален смартфон (72 x 172 x 6.6 мм). Теглото е 205 грама, което се дължи на стоманените елементи в конструкцията.

Отвън под 3D стъкло Gorilla Glass има и втори 2.69” Quick View OLED сензорен дисплей с резолюция 800х600 (4:3) пиксела за достъп до нотификации, заснемане на селфита, възпроизвеждане на музика, ползване на Google Assistant и др. При отваряне или затваряне на устройството съдържанието се прехвърля автоматично към другия дисплей.

Най-впечатляващото при устройството е почти пълната липса на луфт между двете части на панела в затворено състояние за разлика от Samsung Galaxy Fold или Huawei Mate X, което е постигнато чрез прибиране на сгъвката в корпуса. В разгънато състояние не се вижда мястото на сгъване, както е при Galaxy Fold например. Телефонът ползва чипсет Snapdragon 710 и има 6GB RAM и 128GB памет за файлове, а батерията с капацитет 2510mAh поддържа зареждане при 15W.

Motorola Razr има две камери - вътрешна 5MP (f/2.0) и външна 16MP (Sony IMX517, f/1.7) с поддръжка на EIS и с нощен режим Night Vision. Сред останалите особености на телефона откриваме eSIM, NFC, капацитивен сензор за отпечатъци в бутона за включване, нано покритие срещу водни пръски, 4 микрофона, USB 3.0 Type-C порт и Android 9 Pie.

Смартфонът ще се предлага в САЩ само от Verizon на цена 1499 долара, а продажбите ще започнат на 6 януари. В комплекта влизат и USB-C слушалки с технология на Denon Audio. Засега не знаем дали ще видим Motorola Razr и тук, но вече има информация, че ще достигне и до други пазари в Азия и Южна Америка, така че може и да дойде в Европа.

Устройството изглежда атрактивно и носи ретро усещане, което сигурно ще допадне на феновете на оригиналния Razr. Цената му е висока, но на практика е по-ниска от тази на останалите модели със сгъваеми дисплеи, а освен това предлага по-удобна за употреба с една ръка форма, която не го превръща в миниатюрен таблет при отваряне. Предстои да видим как Motorola се е справила с издръжливостта на панела, защото знаем през какви перипетии премина Samsung преди да започне продажбите на Galaxy Fold.

Оферти на деня

 • Аз навремето много исках RAZR ама беше само за най големите тарикати. Доколкото си спомням за навремето, когато се появи RAZR - тарикатите и ценителите имаха Nokia 6230i, аз също :lol:
  n1
 • Имах Motorola V3 Black Edition
  Телефона е с голям потенциал В бъдеще ако го взема По принцип ползвам Apple Ще е само заради дизайна
  andrianivanov
 • Много много интересен телефон. А дано да повлече крак, че да се избяга вече от тоя лопатообразен дизайн. Аз навремето много исках RAZR ама беше само за най големите тарикати. Сега обаче римейка няма да го пропусна. Това е уникален дизайн без конкуренция. Освен това ще е и много удобен.
  propov
 • Телефончето и на мен ми харесва. Идва края на ерата с плочките ми се струва. :D

  Бих си го взел след 7-8 месеца, когато ми изтича договрът с Виваком. Разбира се на една по-разумна цена, не повече от 1600 лева.

  Все пак има инфлация, трябва да се вдигне малко летвата на бюджета. :D
  Ванката
 • Още като се заговори и съобщена новинта за неговата разработка, очаквам този телефон с истинско вълнение. Надявам се само да има нужните честоти, за да може да се използва на повече места.
  R420
 • -
  npet
 • Интересен телефон дали ще се предлага у нас. Понеделник ще съм на представянето в Лондон и се надявам тогава да кажат за предлагането в Европа. Има слухове, че ще бъде в началото на 2020.
  chilko
 • Интересен телефон дали ще се предлага у нас.
  Sinansi1
 • Безсмислен телефон за мен.
  Вито
 • Някой неща е добре да останат закопани в гробовете :o
  n1
 • Аплодисменти за иновативността и поетия риск! Най-сетне, след 10 години увеличаващи се плочки, нещо различно! За хора, които не висят постоянно на телефона и искат различен стил, това е велико!
  arakchiev