Samsung Galaxy S11 може да записва 8K видео и да има 20:9 дисплей

Samsung Galaxy S11 може да записва 8K видео и да има 20:9 дисплей

С появата на нови версии на някои системни приложения често можем да научим за добавянето на нови функционалности и дори хардуерни параметри към бъдещите устройствата, за които са предназначени. Традиционно XDA Developers споделят подобни открития, а сега те са свързани с програмата “Samsung Camera” и новата ѝ версия в интерфейса One UI 2.0 beta 4.

В нея се добавя опция за запис на видео с резолюция 8K, a за наличието ѝ в някой от следващите смартфони Galaxy подсказват и параметрите на чипсета Exynos 990, който се очаква да бъде използван в Galaxy S11. Той поддържа запис на видео в резолюция 4К при 120 кадъра в секунда (fps) и в 8К при 30 fps. Такива възможности най-вероятно ще предложи и Snapdragon 865.

Тази висока резолюция донякъде потвърждава и слуховете за интеграцията на 108-мегапикселов сензор. Сред новостите при режимите и функционалностите на приложението са Director’s View, Single Take Photo, вертикална панорама, персонализирани филтри и Night Hyperlapse, които звучат доста интересно. XDA са открили и доказателство, че корейците подготвят модел със съотношение на страните 20:9, като най-вероятно също става дума за Galaxy S11.

Източник: XDA Developers (1), (2)

Препоръчани оферти

  • Това, ако не греша се говори от 2 години насам, няма да е нещо изненадващо... На мен лично ми се струва ненужно.
    Say10
  • Няма как 8К запис да потвърждава 108 мегапиксела камера.. 8К е 33 мегапиксела. Също така не очаквам нито SD865 нито Exynos990 да поддържат 8к 30fps - те до миналата година не можеха да подкарат 4к60..
    radko89