Музикалната услуга на A1 може да се ползва безплатно до 12 месеца

A1 продължава да въвежда новите услуги, които обяви по време на ребрандирането си и след премиерата на първия смартфон със собствената марка идва ред на обещаната музикална услуга. Тя се казва A1 Xplore Music и според информацията осигурява достъп до 30 милиона песни, 90 000 радио станции и стотици плейлисти. Музикалното предложение може да се ползва през смартфон, таблет или персонален компютър и е достъпно и извън територията на страната.

Каква е цената? Ако заявите A1 Xplore Music до 31 август ще можете да я ползвате безплатно в продължение на 12 месеца ако имате договор за план А1 ONE Unlimited или А1 Сърф 2XL, XL и L, който е сключен след 3 август. За други планове, включително и А1 ONE, безплатния период е 3 месеца. След изтичане на този период цената става 9.77 лв. на месец. Ако не желаете да плащате не забравяйте да прекратите абонамента си преди изтичане на безплатния период.

Зaедно с това е налична и екстра Xplore unlimited, при която изтеглянето и слушането на музика не изразходва включените данни в мобилния план. За планове план А1 ONE Unlimited или А1 Сърф 2XL, XL и L отново имма 12 месеца безплатен тестов период, а за останалите тарифи този срок е 3 месеца. Цената на екстрата е 1.99 лв. на месец. Имайте предвид, че след промоционалния период услугата се деактивира автоматично, а ако искате да продължите да я ползвате ще трябва да я активирате допълнително.

Източник: A1

Ново (06.08)

Въпреки информацията в общите условия услугата може да се ползва и извън територията на страната.

 • И на мен ми се стори тежичко, а и ми заби сериозно един път вчера. Има какво да се барне, но явно ще го пооправят с ъпдейти. Иначе от към качество и количество на музика е перфектно. Има и радиа като цяло е топ. Не мислех, че ще е нещо особено, но си заслужава вниманието. Все пак като цена е доста, а и наистина дърпа много нет. Обаче като влизах в началото при избор на държава ми даваше само Австрия и България. Явно за другите още не е готово.
  wer_aac
 • приложението за Андроид е доста тромаво и бъгаво, забива, товари доста.. Дано го пооправят, вчера постоянно прекъсваше, днес се държи малко по-добре.
  maxito2
 • Това да не е с flac ( CD) loseless качество че да хаби толкова много трафик?
  tzincbg
 • Само да покажа трафика който изразходва приложението за 2 дена съм го ползвал за около 2 часа общо на wi-fi. Иначе към плана се добави неограничен трафик само за Xplore music. Изключително богато от към музика и бих го ползвал ако е със 100% отстъпка за срока на договора, така както е и a1 now.
  Electronium
 • Е ако не хаби трафик е супер.
  tzincbg
 • въпрос на избор, аз вероятно ще го ползвам и ще си плащам - стриймването без изразходване на трафик и опцията да слушаш и радио станции пак без трафик е достатъчен плюс за мен..
  maxito2
 • Spotify със семеен акаунт 30-35лв общо за година, въобще няма никво място за сравнение, а тея искат по 10 лева на месец за по-голямо дърво. Ако се излъже някои баламурник, излъже. Да не говорим, че ако искаш да ползваш такива услуги ще си запознат с наличните опции. Които са пък с apple сигурно си плащат за тяхното си приложение. Пък за сваляне на музика youtube конвертори към всякакви формати бол.
  D0N4T3LL0
 • По - добре да бяха добавили premium абонамент за spotify , който да се включва към абонаментния план . Би било много добре да се въведе и от трите оператора , както А1 и Telenor въведоха HBO GO . Доколкото знам операторите в Англия предлагат spotify към плановете им. За момента обаче apple music си ме устройва и не виждам полза да ползвам стройминг услугата на А1.
  DSimeonov
 • Спотифай освен това изключително добре буферира и по трасето зоните с лошо покритие изобщо не ги усещаш. Тук дали ще е така...
  tzincbg
 • То приложението не е само за България, а за цялата група. Човек може да го предпочете пред Спотифай само ако цената е много по-ниска иначе никакъв шанс. --- Току що го дръпнах за проба. 3 месеца безплатно. Активира ми и 3 месеца безплатен НЕТ за периода. На пръв поглед е готино и има всичко. Ще го ползвам 3 месеца, но реално лично аз не мога да давам 9лв на месец за музика при положение, че я има безплатно. Пък и давам 10 лв за футбол примерно. Иначе приложението е готино няма спор.
  wer_aac
 • е някой занимава ли се все още да тегли пиратска музика? 10 лева не са нищо.. Със сигурност ще се намерят потребители за подобна услуга, особено при опцията за стрийминг без ограничение на трафика. Интересно дали имат намерение да пуснат и при нас услугата free stream за стриймване на аудио/видео от Нетфликс, Спотифай и други..
  maxito2
 • Не знам А1 какво искат да постигнат с тази услуга. Реално има достатъчно много алтернативи, а и тук българинът не е свикнал да плаща за музика. Не знам колко хора биха се навили да плащат по 10 лв/мес, при положение че всичко могат да си го теглят безплатно.
  Apple_fan
 • Аз съм в същото положение. Нямам търпение да ми изтече договора и да отида във Виваком.
  Blue Sky
 • Тези от а1 за пореден път ме лъжат и то операторите по телефона, на всичкото отгоре ме товарят със по голяма сметка.. аз по телефона добре ги нахраних, а съм може би повече от 20 години техен абонат, но това много скоро ще се промени след три месеца...
  pprofi79
 • Естествено, че Спотифай е много по-добра. Все едно да сравняваме Google с търсачката на Dir.bg.
  Blue Sky
 • Това е с преподписване на договор и удължаване на неговата валидност. Поне за мен Spotify е по-добра опция, защото ще мога да я ползвам и в чужбина.
  chilko