Над 180% ръст в печалбата на VIVACOM за 2012 г.

Над 180% ръст в печалбата на VIVACOM за 2012 г.
VIVACOM отчита над 182% увеличение в печалбата си за 2012 г. до 20,3 млн. лв. Това е близо троен ръст в сравнение с данните за 2011 г., показва финансовият отчет на компанията за изминалата година. Като причина за ръста в печалбата се посочва оптимизирането на разходите и от по-доброто позициониране на портфолиото от продукти и услуги.

Приходите от мобилни услуги са повече със 7,8% на годишна база до 397,8 млн. лв., въпреки намалените цени за терминиране. За същия период клиентите нарастват с 16,8%, а потребителите на мобилен интернет се повишават със 71,6%. Абонатите на телевизионните услуги на оператора са се увеличили с над 84% за година. Така компанията компенсира спада в приходите от фиксирана телефония и общите приходи за 2012 г. са намалели само с 3,4% до 857,9 млн. лв.

Посочва се, че финансовото положение на компанията остава стабилно с наличност по банкови сметки и краткосрочни банкови депозити в размер на 63,9 млн. лв. в края на годината. Телекомът уточнява, че продължава да реализира инвестиционната си програма, фокусирана върху скоростен интернет през оптични технологии, развитие на мобилната мрежа и разширяването на селекцията от ТВ услуги.

 • Това си е твое лично мнение, което не се вписва като цяло в действителността, тъй като същата показва точно обратното, непрекъснат ръст на абонати и има защо :) (whistle)
  titan_t
 • Понеже другите фирми са много хубави?:D
  Ванката
 • Бягайте далеч от тази фирма.
  Пинокио
 • Чета тук и направо не разбирам - Новината е, че една компания поства 180% ръст на печалбата, а народът мрънка, че ги били прецакали с някаква безумна промо игра. Или коментирайте по същество или си направете отделна тема \"Мрън-мрън, пак не ми дадоха безплатния обяд\".
  samoznai
 • Естествено, намаляването на терминирането беше в голям плюс за печалбата на вива... Жалко, че клиентите не го усетиха...
  KOBRETI
 • Не разсъждавай толкова повърхностно... Това че около теб някой се бил махнал не значи нищо. Клиентите им се увеличават стабилно при всички услуги, без може би фиксираната. Ръст в ТВ, много голям ръст в мобилния нет, заради добри условия и най-доброто като цяло 3G, стабилен ръст на мобилни абонати. Виваком като че ли успяха най-успешно и стабилно, в сравнение с другите два, да напредват с пълна палитра от услуги в сектора.
  titan_t
 • Не знам как се изчислява този ръст,като през 2012 маса хора се махнаха от тях,аз също с нетърпение очаквам след 2 месеца като изтече договора с тях изчезвам завинаги
  laudi
 • Колко абоната на мобилната услуга има VIVACOM? От години не се посочва, интересно ми е знае ли някой приблизително?
  -=KaLin=-
 • И аз през тази година се отказах от тях и не съжалявам нито за миг. Просто всичките ми най-важни номера мигрираха от тях към Глобул. Отдавна не са това, което бяха и започнаха прийомите на другите два оператора.
  Nistel
 • Въпреки добрите им предложения аз се отказах от тях. До края на месеца ми е валидна картата и край. Много съм възмутен от кокошкарските им изпълнения с играта от преди два месеца. Единственото, което ще ползвам занапред, ще е най-добрата им услуга а именно мобилния им интернет.
  Ванката