Най-добрият смартфон за игри? Пробвайте Nokia Lumia 1520

Най-добрият смартфон за игри? Пробвайте Nokia Lumia 1520
Вниманието на потребителите в момента е насочено към новите флагмани на Sony и Samsung, като очакват те да предложат максимална производителност. Оказва се обаче, че в синтетичните тестове на първо място стои модел от края на миналата година. Става дума за Lumia 1520, който е първият фаблет на Nokia, а освен това и първият смартфон с Windows Phone с четириядрен процесор и дисплей с резолюция 1080р.

Според резултатите от теста Basemark X на компанията Rightware излиза, че именно моделът на Nokia е най-добрият в момента за мобилни игрови забавления. Устройството дори изпреварва с 6% постижението на новия Samsung Galaxy S5, който използва работещия с по-висока тактова честота на процесора и графичния ускорител чипсет Snapdragon 801. Разликата в сравнение с модели със същия Snapdragon 800 като този в телефона на Nokia е дори още по-голяма. Преднината на Lumia 1520 донякъде може да се обясни с по-ефективната работа на Windows Phone в сравнение с Android, но вероятно има и други причини.

http://results.rightware.com/basemark_x

 • Майкрософт е най-добрата фирма за софтуер - неоспорим факт(от началото продават софтуер при наличие на безплатни атлернативи) - Гугъл продават реклами. Всеки да си прави извода коя ос е по-добра.
  georgidv
 • [Quote]Според резултатите от теста Basemark X на компанията Rightware излиза, че именно моделът на Nokia е най-добрият в момента за мобилни игрови забавления. Устройството дори [B]изпреварва с 6% постижението на новия Samsung Galaxy S5, [/B]който използва работещия с по-висока тактова честота на процесора и графичния ускорител чипсет Snapdragon 801. Разликата в сравнение с модели със същия Snapdragon 800 като този в телефона на Nokia е дори още по-голяма. Преднината на Lumia 1520 донякъде [B]може да се обясни с по-ефективната работа на Windows Phone[/B] в сравнение с Android, но вероятно има и други причини.[/Quote] А ми, като от Самсунг блъскат телефоните си с ненужен софт, но при един руут нещата се променят. Винаги, ще предпочета Самсунг, защото в техния магазин доста често пускат хитови игрови заглавия без пари. Какво му е по ефективно на този ВинБоз? И с тези грозни квадрати...нямам думи! Ако искате да играете качествени игри взимате един айпад Еър с повече вградена памет, и тогава ще се радвате на разнообразие от качествени игри!
  Ванката
 • Ми за какво да споря с такива като теб ? Първо си купи телефон от висок клас в случая Нокиа 1520 и тогава дрънкай. Тоя тест е пълна измама с Note 3 изкарах повече точки на теста и не ми дава да си регистрирам резултата (angry). Още С5 не е излезнал те лъжлив тест са направили. Теста е пуснат на 13.02.2014 . Къде са другите топтелефони - G2, Z2, ами чистия Nexus 5 ? За свързаност ми говориш ? С5 поддържа скорост 150 мб/сек (woo) Тоя тест си е чиста реклама на Нокиа. Да не говорим, че както винаги Нокиа пускат по късно телефоните си на по-висока цена. WPhone в момента е много далече от каквито и да било призови места. Нали не мислиш, че докато я дооправят Андроид ще си седи на едно място! A Note 3 го мачка отвсякъде :D Ето долу точките ми в теста направен с Note 3 (KitKat)( теста е голям 104 мб от google.play)
  Scorpinox10
 • Мале колко си... Първо казах че си като религиозен фанатик а не че си религиозен! Второ казах че се опитваш да се налагаш а не че лъжеш(отделно че изопачаваш всичко и си буташ wp-то навсякъде, да не говорим колко си високомерен)! Ходи се моли на нокията си и мирясай, няма да ме вкараш в правата вяра и да ми \"отвориш\" очите!
  AVKansazov
 • [Quote]Да не говорим за цените и качеството[/Quote] Като ти харесват Alcatel ите купи си. Не желая да спорим. Мен именно твърде ниската цена ме притеснява какво ще е качеството , но може и да са с добро качество , не знам. Но първо прочети мнения от хора които ги ползват.
  sgs_maniak
 • Първо съм атеист :) Второ, разбирам те че си мислиш, че вярвам в нещо невярно и си налагам мнението, но по темата което съм казал е много лесно да се докаже дали съм прав или не и това може да го направи всеки един човек стига да има достъп до двата телефона и лесно може да докаже тезата ми ;) Трето не разбрах ти какво твърдиш, че казваш че не съм прав и \"проповядвам\" лъжи айде да чуем :)
  BoyanSherbanov
 • [Quote]може пък да прогледнеш за някой истини ?[/Quote] :X после аз съм налагал мнение :| също като религиозен фанатик...
  AVKansazov
 • И какво фанатизирано казах? Неща които никой не отрича, само някой хора с капаци не искат да ги прогледнат. Тука е производителността за игри, ако имаш време виж как е статистиката при браузване, скорост на отваряне на приложения и т.н. където Nokia Lumia 1520 дава МНОГО по-голяма разлика от новото хитово телефонче на самсунг излизащо половин година по-късно. А ако не вярваш на никого а само на себе си върви в някой магазин след няколко месеца и сам ги пробвай, може пък да прогледнеш за някой истини ?
  BoyanSherbanov
 • Мнението ми не е за конкретния пост а за всичко публикувано от този потребител! Разгледай му 15-те поста и ще ти стане ясно.Останалото е лично мнение.
  AVKansazov
 • Всеки с различно мнение от твоето е фанатизиран фен ли? За теб едно нещо е грозно за мен хубаво. Що за тесногръдие?!
  Вито
 • [Quote]Постепенно ще заемат полагащото им се положение на посредствени телефони.[/Quote] Което в момента се заема от WP и ако не направят нещо с орязаната функционалност и грозния интерфейс е..л съм че менюто било бързо и статуквото няма да мръдне. Хайде стига ги превъзнася, отдавна разбрахме че си фанатизирано фенче.
  AVKansazov
 • Разликата в софтуера ще става все по-голяма и времето когато адроид телефоните бяха водещи приключи. Постепенно ще заемат полагащото им се положение на посредствени телефони. Този момент ще настъпи когато Intel започнат да вадят процесори за телефони които ще са доста по-добри от тези със структура на ARM предполагам след 1 до 2 години.
  BoyanSherbanov
 • Не са далеч от самсунг, а даже имат модел който изпреварва корейците. +-5937.php Да не говорим за цените и качеството което разбира се е по-добро от корейското!!
  NIkolay Nuk
 • Съвсем закономерно е, защото сега Нокия използва същия хардуер като жълтурите, но разликата е съществена и тя е в софта. Докато жълтурите ползват Хандроид, на който и 16-ядрен процесор му е малко, Нокия ползва Уин Фон 8, затова е разликата в бързината.
  strikercho
 • Не съм пробвал въпросния телефон. Предполагам, че се играе добре. Очаквах повече от Сони защото имаше слух , че ще се играят игрите за Плейстешън 3 :| Тогава другите марки нямаха шанс ......но това не стана. Мога само да кажа, че на Самсунг Ноут 2 и 3 се играе страхотно защото телефоните има невероятна свързаност с други устройства. Свързвам безжично телефона с голям телевизор и се играе страхотно. Освен това включвам в телефона, джойстик, мишка и клавиатура, които са много по удобни за управлението на игрите. Дори безжичната мишка работи със Самсунгите! Не е за пренебрегване и факта, че Самсунг имат не само Гугъл Плей, но и собствен магазин Самсунг апс. Там редовно се пускат платени игри и приложения като безплатни ;)
  Scorpinox10
 • махнали са резултатите на Note 3 заради триковете на Samsung при работа с тестове [Quote]The score of this device has been removed from database since it does not comply with the rules of this Rightware benchmark.[/Quote]
  chilko
 • Имаше известен застой при процесорите но вече много производители предлагат 4 и 8 ядрени процесори. Представят и 64 битови процесори които се очаква да бъдат в устройства през Q3 и Q4 на 2014. Alcatel продадоха ( или предстои да продадат ) подразделението си за мобилни телефони на TCL и за съжаление са далеч от Samsung и другите водещи производители. Отностно статията : Стига реклами! Резултатите са твърде близки ( което не е изненада предвид че използват варианти на един и същ процесор ). Защо липсва ноут3 в изследването. Има хора фенове на Nokia , Samsung , Sony .
  sgs_maniak