6 от най-продаваните телефони в света са на Apple

6 от най-продаваните телефони в света са на Apple

От Counterpoint Research идва поредното доказателство за популярността на серията iPhone 12 в глобален мащаб. Компанията публикува статистика за най-продаваните смартфони през януари в глобален мащаб и от нея става ясно, че на 6 от десетте позиции са устройства на Apple. На първите три откриваме iPhone 12, 12 Pro Max и 12 Pro, които са генерирали 71% от продажбите на компанията през този месец.

На четвърто място е iPhone 11. Следват два модела на Xiaomi - това са бюджетните Redmi 9A и Redmi 9, на които се дължат 25% от общите продажби на компанията през този месец. Едва след тях е първото устройство на Samsung в класацията - това е Galaxy A21s на седма позиция. На осмо място е компактния iPhone 12 mini, който се следва от Galaxy A31 и iPhone SE 2020.

Counterpoint Research посочва, че близо 1/3 от продажбите на серията iPhone 12 са били генерирани в САЩ, което се дължи на силните операторски промоции и на търсенето на 5G възможности. Агенцията изтъква, че Samsung се опитва със серията Galaxy A да привлече потребителите на Honor, но очакваме отделената от Huawei марка скоро да предложи обновено портфолио със смартфони, които ще включват и услугите на Google.

Източник: Counterpoint Research

Вземи Apple iPhone 12, 128GB от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

 • Предполагам, че проучването е правено от Тим Кук, сред 1011 пълнолетни граждани на Купертино, САЩ ... (◔‿◔).
  Kuzmanow
 • Стъкмистико..реклама за малоумници. По скоро факт.
  Dan4o13
 • Стъкмистико..реклама за малоумници.
  odesos
 • Забавното е, че четирите телефона в топ 10, които не са айфони имат обща цена по-ниска от миналогодишния айфон 11, който е едва на четвърто място. :lol:
  radko89
 • Може да се оплачеш на Counterpoint, които публикуваха доклада петък.
  chilko
 • Добре де, сега е април. какъв януари те гони?Чист СПАМ.
  gogulef