neosat стартира с над 210 ТВ канала и безплатен тест

neosat стартира с над 210 ТВ канала и безплатен тест

Когато в началото на годината Максим Заяков наруши медийното мълчание след изстрелването на първия български частен комуникационен сателит BulgariaSat-1, един от въпросите на срещата с медии беше дали е трудно компанията да стартира собствен оператор на сателитна телевизия.

Отговорът беше, че компанията не спира да гледа внимателно българския пазар, а щом нещо такова вече е правено, не е невъзможно да се направи пак. Тогава получихме уверение, че спътниковият бизнес е по-важен за BulgariaSat, защото има много по-голям обхват в сравнение с малкия роден пазар.

Това явно не е била цялата истина, защото днес компанията обяви старта на собствен оператор на сателитна телевизия, който ще работи под името neosat. Както може да се предположи, услугата ще се разпространява през BulgariaSat-1, а началото е с безплатен тест. Такъв за период от два месеца ще е наличен за първите 2020 желаещи, които се запишат в сайта на компанията.

Компанията посочва, че този тест не обвързва потребителя по никакъв начин и започва от датата на инсталиране на услугата. Заявки за безплатен тест ще се приемат до 31 май (включително), а освен през www.neosat.com потребителите могат да се запишат и на телефон 070016360. Търговският старт е на 1 юни.

Предложението включва достъп до повече от 210 канала, а 120 от тях са във висока резолюция. Компанията ще се опита да спечели потребителите и с нещо друго - гъвкавост при управление на ползваните услуги и срока на договора. Така например всеки абонат ще може да прекрати договора си по всяко време без неустойки и да добавя и премахва почти в реално време канали и пакети, за да адаптира услугата спрямо своите предпочитания.


„От години няма съществено развитие в областта на сателитнната телевизия у нас, която да съответства на развитието на качеството на самите телевизори и големината на екраните, с необходимата стабилност и постоянство на качеството”, изтъква Максим Заяков, изпълнителен директор на neosat.

Според него това е единствената изцяло българска компания за сателитна телевизия, която използва българско оборудване, ресурси и ноу-хау. “Нашата мисия е да доставим и установим трайно на пазара ТВ услуга с качество и при гъвкави условия, които българският потребител заслужава”, допълва Заяков.

Още детайли около сателитната услуга може да прочетете тук.

 • Списъкът с канали е доста добър. И те, както НЕТ1 знаят, че бъдещето е в HD каналите и е най-отличителното, което е включено в пакетите. Виваком са средна работа, но А1 са трагедия. Така рекламираната А1 xplore tv има 4 4к канала, няколко HD канала, повечето в по-скъпите пакети и 80% SD канали. Без коментар и успех на новия оператор!
  Apple_fan
 • Вече има цени и пакети.
  wer_aac
 • Аз се регистрирах , после ти иска потвърждение от мейла
  mjoy383
 • Някой регистрира ли се за тестер?
  geleto_
 • Това не значи, че HD приемника няма и SD изход.
  п.п. И да вземеш да купиш на баба ти един нов телевизор :D
  iWolff
 • Има, има, баба ми на село е с sd телевизор.
  tedick
 • Дано да предложат и multifeed доста хора има които гледат канали и от turksat 2, azerspace 1, hotbird. Bulsatcom не предлага мултифийд и хората си отиват във Виваком. Ако добавят HBO каналите и абонамент за hbo go ще дръпнат доста. Дано всичките им приемници са само HD, няма смисъл да има SD и HD приемници.
  Electronium
 • Ако пуснат 120 Hd канала с добро качество със сигурност ше разбият конкуренцията ,а това че няма договори е голям плюс
  Milenrec
 • Тъй като голяма част от телевизорите, предлагани на българския пазар в момента разполагат с вграден сателитен приемник, ще е интересно ако предложат опция за ползването на вградения тунер, за да не се налага ползването на сет топ бокс.Според мен това би привлякло клиенти, защото на хората им е писнало да ползват по няколко дистанционни, за да гледат телевизия. Ако имаш предвид CA модул потвърдиха, че ще предложат и такава опция.
  chilko
 • Тъй като голяма част от телевизорите, предлагани на българския пазар в момента разполагат с вграден сателитен приемник, ще е интересно ако предложат опция за ползването на вградения тунер, за да не се налага ползването на сет топ бокс.Според мен това би привлякло клиенти, защото на хората им е писнало да ползват по няколко дистанционни, за да гледат телевизия.
  nikitrz
 • Не видях списък с каналите, но ако наистина успеят да предложат добро HD качество, то ще е голям напредък. В момента имаме 3 сателитни доставчика, които предлагат едно и също размазано псевдо HD качество

  Sent from my SM-G930F using Tapatalk
  На 1 юни ще бъдат обявени, но са 210 канала, които би трябвало вече да са налични страната от другите доставчици.
  chilko
 • Не видях списък с каналите, но ако наистина успеят да предложат добро HD качество, то ще е голям напредък. В момента имаме 3 сателитни доставчика, които предлагат едно и също размазано псевдо HD качество

  Sent from my SM-G930F using Tapatalk

  SwollenMembers
 • -
  npet