Netflix пробва евтин мобилен абонаментен план за Индия

Netflix пробва евтин мобилен абонаментен план за Индия

Netflix тества по-евтин мобилен абонаментен план за услугата си в Индия. Ограничен кръг потребители вече имат достъп до плана с цена 250 рупии (около 3.20 евро), което е наполовина по-евтино от базовия абонамент в страната. Ограничението в случая е за достъп до съдържание в стандартна резолюция и само на едно мобилно устройство (смартфон или таблет) в даден момент.

Въпреки по-ниската такса, предложението на Netflix е по-скъпо от това на други услуги в страната. Amazon Prime Video струва 129 рупии (около 1.65 евро) месечно, когато е част от абонамент за Amazon Prime. Плановете на Hotstar са с цени от 199 рупии (2.55 евро), а освен това версията на YouTube с реклами е много популярна в региона. В страната дори има абонаментна услуга за видео стрийминг, наречена ZEE5, която е с цена 99 рупии (1.27 евро). Редица от местните предложения предоставят допълнителни отстъпки при годишен абонамент.

През ноември от Netflix обявиха, че ще изпробват въвеждането на по-евтини планове, процес който още тогава започна в Малайзия и други страни. Индия е ключов пазар за много компании, които искат да разширят присъствието си в световен мащаб. Netflix откри първия си офис в страната през миналата година в Мумбай, а вече има и местно оригинално съдържание под формата на десетина сериала и филма.

Източник: Economic Times

Оферти на деня