VR шлемът на HP Reverb предлага висока резолюция

VR шлемът на HP Reverb предлага висока резолюция

HP представи новия си шлем за виртуална реалност Reverb, който е предназначен за платформата Windows Mixed Reality. Моделът се отличава с висока резолюция на дисплеите от 2160 x 2160 пиксела в комбинация с inside-out система за позициониране и олекотен дизайн. Устройството ще се предлага в два варианта - потребителски, който ще е с цена 599 долара и корпоративна Pro версия с цена 649 долара. Разликата е в наличието на отделен кабел с дължина 0.6 метра и покритие от плат в Reverb VR Pro.

Шлемът е с разширено поле на видимост от 114 градуса спрямо 105 градуса при предходното Mixed Reality устройство на компанията. В същото време покритието от плат в Pro варианта ще позволи по-продължителната употреба на устройството. Това е възможно и благодарение на ниското тегло на шлема от 0.5 кг. Reverb ще използва външните си камери за „passthrough“ функционалност, чрез която потребителите ще могат да виждат и какво се случва в реалния свят.

Шлемовете са оборудвани с контролери за движение, които са налични и в предходното предложение на компанията и използват Bluetooth технология за свързване. Reverb може да работи с платформите Windows Mixed Reality и Steam VR, което означава и наличие на повече и по-разнообразно съдържание. Устройството включва още регулируеми и откачащи се слушалки с технология Spatial Audio и два микрофона. Очаква се шлемовете да бъдат пуснати в продажба към края на април.

Източници: HP, The Verge

Оферти на деня