Netflix пуска по-евтин план за стрийминг само през мобилни устройства

Netflix пуска по-евтин план за стрийминг само през мобилни устройства

След като премина процес по тестове за ограничен кръг потребители в някои държави, Netflix официално обяви, че въвежда нов абонаментен план. Той ще е наличен в Индия през идното тримесечие и ще позволява на потребителите да гледат съдържание само през мобилни устройства, което ще е за сметка на по-ниската цена. От компанията се надяват, че по този начин ще привлекат голям брой потребители в държави, в които разходите за такива услуги са ниски (под 5 долара).

По време на тестовете планът е бил с цена 250 рупии (около 3.20 евро) и ограничение за достъп до съдържание в стандартна резолюция на само едно мобилно устройство (смартфон или таблет) в даден момент. Засега не става ясно в кои други региони можем да очакваме новия мобилен план, а от Netflix ще вземат това решение, след като анализират представянето му в Индия.

Заедно с това компанията обяви и финансовите си резултати, които показaha спад на абонатите в САЩ със 1230 000 през изминалото тримесечие. В глобален мащаб са били добавени едва 2.7 милиона абоната, което е много по-малко от очакванията за 5 милиона. Приходите за периода са достигнали 4.92 милиарда долара, а общият брой на абонатите на компанията е 151.56 милиона, което е с 21.9% повече на годишна база. Спадът на клиенти в САЩ се отдава на скорошното повишение на цените на абонаментните планове.

Източник: Netflix

Оферти на деня