Nintendo иска да пусне поне 2 мобилни игри през 2017

Nintendo иска да пусне поне 2 мобилни игри през 2017

Играта Super Mario Run се радва на значителен успех и наскоро стана ясно, че четири дни е била изтеглена над 40 милиона пъти, макар че не всички потребители са доволни от сравнително високата й цена и от нуждата от постоянна връзка с интернет. И все пак японската компания планира да разшири присъствието си на пазара на мобилни игри. Според президента на Nintendo Татсуми Кимишима този сегмент може да се превърне в една от основните бизнес насоки за компанията заради потенциала за достигане до нови потребители и за генериране на приходи.

Заедно с това мобилните игри могат да помогнат и за засилване на интереса към конзолата Nintendo Switch. Кимишима очаква общите изтегляния на Super Mario Run да надхвърлят 100 милиона, но това лесно може да се постигне с излизането на версията за Android. През 2017 Nintendo възнамерява да пусне поне 2 мобилни игри, които ще са част от популярните серии Fire Emblem и Animal Crossing, а тяхното представяне ще е от съществено значение за бъдещите планове на компанията в тази област.

Отминаващата година се оказа добра за Nintendo и за това помогна Pokemon Go, която засили интерес към серията Pokemon и заедно с това повиши продажбите на останалите игри и на свързаните с франчайза артикули. Междувременно по-рано днес Nintendo разкри, че изтеглянията на Super Mario Run са достигнали 50 милиона, но засега не е ясно колко от потребителите са платили за отключване на пълната функционалност.

Източник: Pocket Gamer