Nokia 105 и Nokia 301 са евтини и цветни

Nokia 105 и Nokia 301 са евтини и цветни
Другите два нови телефона от Nokia със сигурност няма да ви разорят, тъй като застават в най-долния край на ценовата стълбица, но въпреки това имат с какво да изкушат потребителите. Nokia 105 прави това с пъстър корпус, който се предлага в същите цветове като моделите Lumia, а освен това е снабден с фенерче - характерна особеност на най-евтините телефони на компанията. Nokia го позиционира като идеален избор за потребителите, които за пръв път ще имат телефон.

Все пак предлага цветен дисплей и функции като FM радио, будилник с многобройни аларми, говорещ часовник, устойчива на прах и вода клавиатура и батерия за 35 дни работа в режим на изчакване. Nokia 105 ще се предлага в черно и синьо на цена около 15 евро, а продажбите ще започнат през това тримесечие първо в Азия и развиващите се страни. Очакваме да го видим в Европа през второто тримесечие

Nokia 301 отново е с корпус в различни цветове, но освен това осигурява 3G възможности за връзка, браузър Nokia Xpress за компресиране на данните и спестяване на средства, възможност за гледане на стрийминг видео и камера с разширени опции. Сред тях са опции за бързо заснемане на серия от последователни снимки, панорамен режим и дори самоснимачка с гласови указания, които помагат да се центрирате в кадъра, без да виждате екрана на телефона. Добавена е и съвместимост с Mail for Exchange. Сред характеристиките са още 2,4" QVGA дисплей, батерия с капацитет 1200 mAh и слот за microSD карта. Продажбите в Европа стартират през второто тримесечие на цена около 65 евро.