Nokia 3.1 достигна до българския пазар

Nokia 3.1 достигна до българския пазар

В края на май HMD Global представи новите версии на бюджетните модели Nokia 2, Nokia 3 и Nokia 5 и те вече започнаха да достигат до българския пазар. Пръв в родните магазини се появи моделът Nokia 3.1, който вече е наличен в предложенията на мобилните оператори, а освен това може да бъде открит и във веригите магазини за потребителска електроника. В комбинация с план Smart L+ от VIVACOM устройството е на цена от 8.98 лева на месец. Справка със сайта на A1 показва цена от 7.99 лв. на месец или 159.98 лв. при плащане в брой с план A1 ONE Unlimited XL, а Telenor предлага телефона за 9.99 лв. на месец или 189.99 лв. в брой с план "Тотал 24.99". В Технополис цената на Nokia 3.1 без договор е 269 лв.

Аксесоари за:

Обновеното издание с име Nokia 3.1 предлага заоблени форми и алуминиева рамка с цветни акценти по ръбовете. Дисплеят с диагонал 5.2", съотношение 18:9 и HD резолюция е защитен с 2.5D стъкло Gorilla Glass 3, а използваният чипсет е осемядрен MediaTek MT6750N с тактова честота 1.5 GHz за по-бързата група ядра. Устройството има 2GB RAM и 16GB разширяема памет, а батерията е с капацитет 2990 mAh. Основната камера е с резолюция 13МР. Nokia 3.1 е част от семейството на Android One, което означава, че осигурява проектираното от Google потребителско преживяване и получава бърза софтуерна поддръжка с ъпдейти до следващите версии на Android за период от 2 години и поправки на сигурността за срок от 3. Смартфонът е наличен в три цвята - син/мед, черен/мед и бял/стомана.

  • Бях се спрял на него за ново телефонче на майка ми. Само че като го разцъках в Технополис, си припомних защо от Медиатек трябва да се бяга далеч, лагваше още на ниво меню/браузер/камера. До него за същите пари Redmu 5 направо летеше, вярно че за него пък има оплаквания че понеже е тънак и алуминиев се огъва лесно в джоб, но е на светлинни години пред това.
    dancho612