Nokia 400 може да е първият класически мобилен телефон с Android

Изглежда HMD Global подготвя нов класически мобилен телефон, който ще използва преработена версия на Android за устройства без сензорен екран. За новия модел Nokia 400 4G (TA-1208) научаваме от продуктовата му страница в Wi-Fi Alliance, която наскоро беше обновена. Именно от новите данни става ясно, че този модел ще използва операционна система посочена като „GAFP“.

Този акроним се свързва с телефон, който се появи в изтекла информация през миналата година. През юли 9To5Google споделиха изображение на обикновен телефон с хардуерни бутони, който използва Android, а по-късно се появи и кратко видео с устройството. От него в секцията „About Phone“ виждаме изписването на „Iron GAFP“, а интерфейсът наподобява много на Android. GAFP може да е съкращение на „Google Android for Feature Phones“ или „Google Apps for Feature Phones“.

Всичко това подсказва, че HMD все още работи по този проект и има голяма вероятност дори да видим го видим по време на мобилния конгрес в каря на февруари. Ако това не се случи е възможно този телефон да бъде показан по време на конференцията за разработчици Google I/O, която ще се проведе през май.

Източници: XDA Developers, Wi-Fi Alliance

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.

  • Само да беше с qwerty клавиатура и екран 3 инча хоринзателно разположен, а не както се вижда тук, щях да съм първия ,който ще го купи. В Индия бяха пуснали такъв Jio 2 се казваше и избиха рибата.
    julianjulian10