Nokia 7 предлага хардуер от среден клас и ще се появи първо в Китай

Nokia 7 предлага хардуер от среден клас и ще се появи първо в Китай

Финландската компания HMD Global продължава да разширява своето портфолио от смартфони с премиерата на модела Nokia 7. Както подсказва името му, устройството заема място между Nokia 6 и Nokia 8, а по отношение на техническите характеристики застава в горния край на средния ценови сегмент. Устройството има алуминиева рамка и стъклен заден панел с 3D извивка и разчита на чипсет Snapdragon 630, който е комбиниран с 4GB / 6GB RAM и 64GB разширяема памет. Сред останалите характеристики откриваме 5,2” 1080p IPS LCD дисплей и батерия с капацитет 3000mAh.

Аксесоари за:

Смартфонът е снабден с 16МP основна камера с бленда F1.8 и 5МР камера за селфита и отново предлага възможност за едновременно снимане с двете. Поддържа се запис на 4K видео с обкръжаващ звук чрез технологията OZO Audio, а освен това камерата включва технология на Zeiss. Nokia 7 ще се продава в Китай от 24 октомври в бяло и черно на цена 2499 и 2699 юана (320 и 345 евро) за версиите с 4GB и 6GB RAM, а местните потребители вече могат да направят предварителна поръчка през JD.com, Suning и Tmall.

Източник: HMD Global

 • Специално при Нокия е лесна ориентацията. Номерацията им е логична и лесна от 2 до 9. Нокия 2 е абсолютния лоу енд андроид устроиство, докато 8 и 9 (очакващ се съвсем скоро) са премиум устройствата с подобаеаща цена. Конкретно 7-цата е среден към висок клас устройство, което на мен лично много ми харесва - хубав дизайн, Нокия като марка и хубав процесор СД630. Проблема е че за цената си има много добри предложения от Хуауей примерно с Mate 10 lite. Да не говорим за очаквания Xiaomi redmi 5x Note който ще е с по-добри характеристики и по-добра цена. Ако иска да се продава Нокия трябва да предложи нещо по-добро от Китайците освен легендарния Бранд.
  Geonov
 • Не съм на ти с НОВИТЕ модели на Нокиа, но ми се струва, че пуснаха или скоро ще пуснат от 3 до 9. Може и повече да са. Сигурно ще продължат да бълват нови и нови модели. Добре де, как нормалният човек ще се ориентира кое какво има и кое ще му свърши работа? Да чете подробни спецификации? Горното не се отнася само за тази марка, а за всички Андроид телефони - вадят някакъв флагман, после Plus/Pro/Max/Lite/Lite Mini/Mini версии и се чудиш кое какво е. Ето заради това Епъл са номер 1 - купуваш нещо и знаеш какво купуваш и какво предлага. PS: Андроид потребител съм.
  Blue Sky
 • Нещо са се обаркАли, за тази цена трябваше да е със SD660.
  textextex
 • В интерес на истината този ми харесва най-много от всички представени досега. Ако доиде скоро и е на добра цена, доста ще се замисля за него или Mate 10 Lite
  Geonov
 • телефоните им започват да приличат на нещо. Очаквам флагмана им с извит дисплей :)
  feuer34
 • Тази цена е в Китай, за Европа ще е повече ;) Като изключим цената Нокия-та печели с чистия андроид, камерата е с по-широка бленда + големи пиксели и за доста хора 5.2-5.3" е добър размер- не всеки иска лопата в джоба все пак. Аз не бих взел Нокия-та защото предпочитам лопатите, но колкото повече реална конкуренция има толкова по-добре за мен и теб...
  P0P0
 • Примерно по-добрата софтуерна поддръжка?
  Ванката