Nokia 9.2 може да предложи вградена под дисплея селфи камера

Nokia 9.2 може да предложи вградена под дисплея селфи камера

Наскоро се заговори, че HMD Global отлага за пореден път премиерата на бъдещия си флагман и дори прескача едно поколение, така че вместо Nokia 9.1 ще видим Nokia 9.2 PureView. Доста е вероятно устройството да се появи през есента, а цялото това забавяне най-вероятно се дължи на желанието на компанията да представи по-конкурентен модел с актуални параметри, включително чипсет Snapdragon 865.

Междувременно новопоявила се информация загатва, че в камерата на бъдещия смартфон няма да се използва технологията на Light и ще се заложи на по-традиционна конфигурация на сензорите и обективите. Именно проблеми с нетрадиционната система от камери и по-стария чипсет се посочват от някои потребители като пречка за това Nokia 9 PureView да оправдае високите фотографски очаквания.

Сега благодарение на профила в Twitter Nokia anew, който често споделя детайли за бъдещите планове на HMD Global, научаваме и още една евентуална причина за отлагането на премиерата на устройството. Според него от компанията тестват прилагането в модела на вградена под дисплея селфи камера. Възможно е именно Nokia 9.2 да е първият смартфон, който използва подобна технология, макар и тя да беше демонстрирана още миналата година от редица производители.