Nokia 9.2 може да предложи вградена под дисплея селфи камера

Наскоро се заговори, че HMD Global отлага за пореден път премиерата на бъдещия си флагман и дори прескача едно поколение, така че вместо Nokia 9.1 ще видим Nokia 9.2 PureView. Доста е вероятно устройството да се появи през есента, а цялото това забавяне най-вероятно се дължи на желанието на компанията да представи по-конкурентен модел с актуални параметри, включително чипсет Snapdragon 865.

Междувременно новопоявила се информация загатва, че в камерата на бъдещия смартфон няма да се използва технологията на Light и ще се заложи на по-традиционна конфигурация на сензорите и обективите. Именно проблеми с нетрадиционната система от камери и по-стария чипсет се посочват от някои потребители като пречка за това Nokia 9 PureView да оправдае високите фотографски очаквания.

Сега благодарение на профила в Twitter Nokia anew, който често споделя детайли за бъдещите планове на HMD Global, научаваме и още една евентуална причина за отлагането на премиерата на устройството. Според него от компанията тестват прилагането в модела на вградена под дисплея селфи камера. Възможно е именно Nokia 9.2 да е първият смартфон, който използва подобна технология, макар и тя да беше демонстрирана още миналата година от редица производители.

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.