От днес WhatsApp спира да работи с милиони смартфони

От днес WhatsApp спира да работи с милиони смартфони

Популярната услуга за комуникация WhatsApp спира да работи с милиони смартфони от днес, 1 февруари. Приложението вече няма да може да се ползва в устройства със стари версии на iOS и Android, което според компанията се прави за по-добра защита на сигурността на потребителите.

Засегнати са всички устройства с Android 2.3.7 и iPhone iOS 8 или по-стари версии - така или иначе това са почти антични софтуерни издания, които от години не се инсталират в нови устройства. Ползващите такива модели ще трябва да се сдобият с нови или пък да обновят софтуера им, което най-вероятно няма да е възможно. Така например приложението ще спре да функционира в iPhone 4, който работи с iOS 7.

Решението на притежаваната от Facebook компания беше обявено още през 2017, като то най-вероятно ще засегне по-съществено потребителите от развиващите се страни, където се ползват много стари устройства. През 2016 година услугата също спря поддръжката за множество устройства, а в края на миналата година прекрати и съвместимостта с Windows Phone.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция