Nokia 9 PureView се появи в сайта на FCC, Google разкри детайли за телефона

HMD Global ще се опита да ни изненада по време на мобилния конгрес със смартфона с петорна камера Nokia 9 PureView, но междувременно устройството посети сайта на американския регулатор FCC, което разкрива допълнителни детайли за него. На първо място получаваме потвърждение, че търговското име на телефона ще бъде Nokia 9 PureView.

Заедно с това става ясно, че ще има варианти с една SIM картa (TA-1082) и два модела, които ще поддържат по 2 SIM карти (TA-1087 и TA-1094) и ще са предназначени съответно за Тайван (и останалата част на света) и Китай. Както може да се предположи, версията за Китай не е част от програмата Android One, но останалите ще са. Документите показват и схематично изображение на задния панел с петорната камера и логото на Zeiss.

Междувременно Nokia 9 PureView се появи и в сайта на Google за бизнес потребители, който съдържа списък с препоръчаните за корпоративна употреба смартфони с Android. В списъка се вижда изображение на предния панел на телефона, което потвърждава наличието на класически дисплей без изрязване и на солидни рамки под и над него. Според информацията в сайта Nokia 9 ще има 6" дисплей, 4GB RAM, 128GB вградена памет, NFC възможности и сензор за отпечатъци. Не е изключено обаче да има и версия с 6GB RAM.

По-късно устройството беше забелязано и в конзолата за разработчици на Google Play, което също разкри технически детайли. Според информацията Nokia 9 ще ползва
Snapdragon 845 и ще има 6GB RAM. Споменават се още екранна резолюция 1440 x 2880 пиксела и Android 9 Pie. Влагането на миналогодишен чипсет сигурно ще разочарова мнозина, но според слуховете устройството трябваше да бъде представено още през есента. Вероятно е било нужно повече време за оптимизиране на иновативната камера, а освен това така цената ще остане по-ниска спрямо другите флагмани. Премиерата на Nokia 9 очакваме на 24 февруари.

Източник: Nokiamob, FCC