Samsung ще представи смартфонa със сгъваем дисплей на 20 февруари

Samsung ще представи смартфонa със сгъваем дисплей на 20 февруари

Samsung потвърдиха, че ще представят своя първи смартфон със сгъваем дисплей на 20 февруари. Корейският гигант работи по това устройство от години и за първи път го показа пред публика през миналия ноември по време на Samsung Developer Conference. По-късно в рамките на изложението CES сгъваемият смартфон бе демонстриран при затворени врати. В крайна сметка вече е почти сигурно, че премиерата на това иновативно устройство ще е на 20 февруари заедно с представянето на новите флагмани от серията Galaxy S10.

Вече сме убедени в това, след като компанията разпространи кратко тийъзър видео с текст "Бъдещето на мобилните телефони ще се разгърне на 20 февруари". За момента е известно, че устройството ще предлага два дисплея - външен с диагонал 4.58 инча и 7.3-инчов вътрешен. По-малкият екран ще предлага съотношение 21:9 и резолюция 1960x480 пиксела и ще служи за достъп до информация, докато устройството е затворено. По-големият панел ще е със съотношение 4.2:3 и резолюция 2152x1536 пиксела.

 
 

  • За мен ще е идеално. Като снимам Астро вадя едната карта и си проверявам на бързо дали всичко е точно. :)
    muamamu1
  • Тоя туч не виждам как ще ми подобри скролване във ФБ и четенето на новини :)) Някой ще обясни ли смисъла от подобни устройства? За дизайнери ли са, за инженери ли, за архитекти... Или само игрите ще изглеждат по-добре?
    arakchiev