Nokia готви 6 телефона за мобилния конгрес, сред тях и наследникът на N8

Nokia готви 6 телефона за мобилния конгрес, сред тях и наследникът на N8
След по-малко от две седмици в Барселона започва мобилният конгрес - най-голямото събитие, посветено на мобилните комуникации в света, и според слуховете Nokia се е подготвила да се представи подобаващо на него, след като няколко последователни години ограничаваше участието си. От сайта PocketNow са получили информация за моделите, които ще покаже финландската компания и ако информацията е вярна, очакват ни някои изненади. Новите устройства ще са 6, като три от тях ще са от бюджетната серия Asha - Asha 302, Asha 203 и Asha 202.

Другите три са смартфони. Два от тях са с Windows Phone и това са международната версия на Lumia 900, която може да получи името Lumia 910 и да се сдобие с 12МР камера за сметка на LTE възможностите на щатския й вариант, и бюджетният модел с името Lumia 610. Възможно е той да работи с Windows Phone Tango. Третият смартфон е Nokia 808 PureView, използва Symbian и според информацията това е дългоочакваният наследник на камерафона Nokia N8. Източникът на PocketNow го определя като full touchscreen, което може би означава, че ще видим дизайн подобен на този в Nokia N9 и Lumia 800/900.

Засега не е известно повече за техническите характеристики на смартфона, но според друг източник, който е добре запознат с бъдещите устройства на Nokia, резолюцията на камерата е невероятна. Последното може да се отнася както за броя пиксели, така и за количеството уловени детайли. Според слуховете Nokia 808 ще записва много качествено 1080р видео и ще разполага с 3,9" дисплей. Възможно е името PureView да се отнася до някаква нова екранна технология, но скоро би трябвало да разберем. Споменават се варианти на телефона с 16GB и 32GB вградена памет плюс слот за microSD карта.

http://pocketnow.com/smartphone-news/nokias-mobile-world-congress-lineup-revealed

Оферти на деня

 • Много ми се иска Нокиа да се завърнат на пазара триумфално, Н9 е произведение на изкуството, различен от другите! Относно големината на дисплея не всички искат огромни телефони, Н9 е семпъл изключително елегантен подходящ и за мъже, но най вече за жени! А какво да кажем за камерите винаги Нокиа имат най добрите камери, след тех са айфоните ипосле самсунг!
  Ванката
 • За които не знаят още, значи излиза че наследника на Н8 наистина ЩЕ е със голям сензор с много висока резолюция. Тази резолюция е заради специалния TRUE ZOOM([i]Дигитален зуум без загуба на качество както е при Н8[/i]) при снимане на видео, за да е възможен при 1080p видео запис. (cyber) Снимките няма да са с тази резолюция и може би и самия телефон няма да бъде рекламиран че е с толкова голяма.(yes)
  A.M.K.
 • лелле те земат всичките телефони,които ще изкарат на пазара да ги направат с дизайна на Н9.... вярно дизайна му е уникален,но пък всеки модел да е с такъв ... (no) миленка ко стаа брат как е ?;)
  alskaranne
 • Това ще е интересно, но не ми се струва реалистично ;)
  milen888