Nokia Mobile пуска почти неразрушим телефон

Nokia Mobile пуска почти неразрушим телефон

Не, не става дума за нов вариант на класическия Nokia 3310, който наскоро HMD Global върна за нов живот, а за нов телефон, който буквално не се бои от нищо. В рамките на изложението IFA Nokia Mobile анонсира Nokia 800 Тough, който е създаден с идеята да бъде издръжлив.

Устройството има сертификат IP68 и може да изкара до 30 минути на дълбочина 1.5 метра, а освен това покрива изискванията на военния стандарт MIL-STD-810G. Излишно е да посочваме, че телефонът издържа на проникването на прах, а освен това издържа без проблем случайни изпускания.

Nokia 800 Тough отново използва платформата KaiOS и разчита на чипсет Qualcomm 205 в комбинация с 512МВ RAM и 4GB разширяема памет. Има 4G възможности и осигурява 2.4" QVGA дисплей, GPS/AGPS + GLONASS, 2МР камера със светкавица, Wi-Fi, фенерче, силен високоговорител и приложения като WhatsApp и Facebook, но можете да изтеглите и допълнителни.

Устройството има корпус с покритие против плъзгане и гумени детайли, които предпазват от удари. Батерията е с капацитет 2100 mAh и може да изкара почти 44 дни в режим на готовност, което е изключително впечатляващо. Продажбите започват в началото на октомври на цена около 109 евро. Ще са налични два цвята - черен и пустинен камуфлаж, но в България ще се предлага само първия.

Препоръчани оферти

 • Баща ми все още предпочита телефона му да е само за разговори, а интернет да ползва на таблет и лаптоп. И си мисля, че една такава машинка с брутална батерия и издържаща на бой, ще му дойде чудесно. Кога ли можем да го очакваме в продажба? В началото на октомври ще дойде и тук.
  chilko
 • То в тая Kaios и Google има и YouTube може да се сложи, фейсбук, хотспот. Абе много неща.
  tzincbg
 • Баща ми все още предпочита телефона му да е само за разговори, а интернет да ползва на таблет и лаптоп. И си мисля, че една такава машинка с брутална батерия и издържаща на бой, ще му дойде чудесно. Кога ли можем да го очакваме в продажба?
  board
 • Би трябвало да има както и останалите модели на HMD Global.
  chilko
 • Има ли меню на български?
  mdmark