Nokia Mobile пуска почти неразрушим телефон

Не, не става дума за нов вариант на класическия Nokia 3310, който наскоро HMD Global върна за нов живот, а за нов телефон, който буквално не се бои от нищо. В рамките на изложението IFA Nokia Mobile анонсира Nokia 800 Тough, който е създаден с идеята да бъде издръжлив.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Устройството има сертификат IP68 и може да изкара до 30 минути на дълбочина 1.5 метра, а освен това покрива изискванията на военния стандарт MIL-STD-810G. Излишно е да посочваме, че телефонът издържа на проникването на прах, а освен това издържа без проблем случайни изпускания.

Nokia 800 Тough отново използва платформата KaiOS и разчита на чипсет Qualcomm 205 в комбинация с 512МВ RAM и 4GB разширяема памет. Има 4G възможности и осигурява 2.4" QVGA дисплей, GPS/AGPS + GLONASS, 2МР камера със светкавица, Wi-Fi, фенерче, силен високоговорител и приложения като WhatsApp и Facebook, но можете да изтеглите и допълнителни.

Устройството има корпус с покритие против плъзгане и гумени детайли, които предпазват от удари. Батерията е с капацитет 2100 mAh и може да изкара почти 44 дни в режим на готовност, което е изключително впечатляващо. Продажбите започват в началото на октомври на цена около 109 евро. Ще са налични два цвята - черен и пустинен камуфлаж, но в България ще се предлага само първия.

 • Баща ми все още предпочита телефона му да е само за разговори, а интернет да ползва на таблет и лаптоп. И си мисля, че една такава машинка с брутална батерия и издържаща на бой, ще му дойде чудесно. Кога ли можем да го очакваме в продажба? В началото на октомври ще дойде и тук.
  chilko
 • То в тая Kaios и Google има и YouTube може да се сложи, фейсбук, хотспот. Абе много неща.
  tzincbg
 • Баща ми все още предпочита телефона му да е само за разговори, а интернет да ползва на таблет и лаптоп. И си мисля, че една такава машинка с брутална батерия и издържаща на бой, ще му дойде чудесно. Кога ли можем да го очакваме в продажба?
  board
 • Би трябвало да има както и останалите модели на HMD Global.
  chilko
 • Има ли меню на български?
  mdmark