Nokia се извини заради подвеждащо рекламно видео

Nokia се извини заради подвеждащо рекламно видео
След представянето на водещия телефон от портфолиото на Nokia, който ще работи с Windows Phone 8, и суперлативите за камерата му, които чухме, пък и видяхме, дойде и разочарованието. Сред основните предимства на Nokia Lumia 920 са подобренията на камерата, за която от компанията гарантираха, че разполага с ефективна оптична стабилизация за изображенията, на която могат да завидят дори собствениците на DSLR апарати. За да демонстрират твърденията си, от финландската компания бяха подготвили видео, демонстриращо подобренията на оптичната стабилизация.

Оказа се обаче, че видеото не е заснето наистина с камерата на телефона, но пък и Nokia съвсем не твърдеше това. По-наблюдателните от читателите ни може и да са забелязали, че на едно място във видеото се вижда отражение на преминаващ ван, от който се вижда човек с камера, снимащ момичето с колелото. От Nokia потвърдиха, че видеото не е заснето с камерата на Lumia 920, но в същото време заявиха, че неговата цел е била да демонстрира предимствата на стабилизаторите на изображения, а не да внуши на потребителите, че видеото е заснето с камерата на телефона. Освен че публикуваха в блога си официално извинение, от Nokia пуснаха и ново видео, заснето вече наистина с камерата на Lumia 920 (видеото, заснето с телефона, е вдясно).

Препоръчани оферти

 • Нокия се извини, че ни подведе. Потребителите масово ще се извинят, че няма да си купят техни апарати.
  osama11
 • И все пак от всички камери за мобилни телефони най-добро качество на снимките правят камерите с технология Пюър Вю и Айфон 4/4с.:) Лично аз не си купувам смартфона заради камерата /модата отдавна отмина :D/.
  Ванката
 • [Quote]Не става въпрос само за Нокия, не е възможно да съществува телефон с камера, която може да доближи професионалната фотография, освен ако на някой DSLR не монтират телефон [/Quote] Ако питаш гурутата в интернет бая ще има да поспорите. То има маса хора, за които качеството на даден апарат се определя само от броя на пикселите, така че като нищо ще има хора, които да приравняват по качество телефон с DSLR...
  nmnikolov
 • Не става въпрос само за Нокия, не е възможно да съществува телефон с камера, която може да доближи професионалната фотография, освен ако на някой DSLR не монтират телефон :)
  SX®1000
 • Вече не вярвам в Нокиа..
  asenkata_99
 • Чудно ми е как някои могат да допуснат, че телефон може да снима като DSLR или каквато и да е сапунерка висок клас... Някъде преди това я изгледах тази реклама и първата ми реакция бе СМЯХ... :D
  SX®1000