Nokia ще представи 5G смартфон на 19 март

На 19 март HMD Global организира събитие в Лондон, а поканата за него намекна, че компанията ще си партнира с предстоящия нов филм от поредицата за Джеймс Бонд, който се казва "Смъртта може да почака". Заедно с това компанията, която прави телефоните с марката Nokia, потвърди, че тогава ще покаже своя първи 5G смартфон.

Във филма устройството ще се ползва от агент Номи, в която роля влиза Лашана Линч, но освен това ще видим и други телефони Nokia. Според съобщението роли в новия филм ще получат още Nokia 7.2 и 3310. Компанията е готова и с реклама с участието на Лашана Линч, която ще бъде излъчена на 8 март.

Все пак кадри от нея се появиха онлайн и в тях можем да видим устройство на име Nokia 5.3 (или 5.2). Снимките всъщност не са изненадващи, защото още в началото на февруари изтекоха две изображения на телефона, който е с кодовото име Captain America. Очаквахме да бъде представен на Мобилния конгрес, но той беше отменен, така че премиерата се забави с около месец.

Смартфонът има четворна основна камера в кръгла зона, която напомня на щита на героя Капитан Америка, и дисплей с капковидно изрязване. В изтеклите снимки от рекламата го виждаме в зелено оцветяване като това на Nokia 7.2.

Малко е вероятно това да е очакваният модел с 5G, макар че HMD заяви намеренията си да пусне достъпен телефон с такива възможности. В края на миналата година стана ясно, че компанията готви телефон с платформата Snapdragon 765, която включва 5G модем. Тя е създадена именно за масови и по-евтини разработки.

Междувременно продуцентите на "Смъртта може да почака" обявиха, че заради епидемията от коронавируса отлагат премиерата на филма и вместо през април тя ще се състои през ноември. Това вероятно ще обърка и плановете на HMD Global, защото маркетинговият ефект от появата на устройствата й във филма няма да е толкова голям.

Източник: Pocket-lint, NokiaMob

 • Дано да не с излизането на филма, че ще трябва още 7месеца да почакаме.
  dada_
 • "Очакваме още появата на Nokia 7.2 и на 3310"
  Тези телефони не са ли излезли вече?
  Явно и те ще са включени във филма.
  Лошото е, че премиерата се отлага с няколко месеца заради коронавируса, а апаратите са налични отдавна.
  n1
 • "Очакваме още появата на Nokia 7.2 и на 3310"
  Тези телефони не са ли излезли вече?
  Явно и те ще са включени във филма.
  chilko
 • "Очакваме още появата на Nokia 7.2 и на 3310" Тези телефони не са ли излезли вече?
  Диян
 • Хайде, че наближава време за смяна, пък и дано хвърлите някоя бомба, че ми писна от еднотипни реклами на производители на аудио-видео техника.
  n1