Новото лого на BMW изглежда модерно

Новото лого на BMW изглежда модерно

След повече от 20 години BMW променя корпоративната идентичност за своята онлайн и офлайн комуникация и това включва пълна промяна на логата на BMW, BMW i и BMW M, които ще ползва в кампаниите си. Според компанията промяната се прави, за да се отговори на днешните визуален стил и очаквания, както и да бъде по-подходяща за съвременната дигитална ера.

Поглед към логото показва, че то е станало плоско, като е загубило 3D ефекта, въведен с редизайна през 1997. Освен това е премахнат външният черен пръстен и буквите от името вече са с прозрачен фон. Според компанията това е отворена покана към потребителите да се присъединят към света на BMW и показва нейния преход от автомобилния свят към технологиите и възможностите за връзка.

До 31 май 2021 година ще има преходен период, в който новото лого ще се прилага паралелно със старото в цялата комуникация на компанията, както и на международни изложения и събития. BMW изтъква, че логото няма да се ползва в автомобилите на компанията или в обектите на нейните дилъри - там ще продължи да се прилага старото.

Знаете ли, че вътрешният кръг от логото на BMW всъщност не показва самолетна перка, а цветовете от герба на Бавария, но в обърнат ред? Повече интересни факти за логото можете да прочетете тук.

Източник: BMW

  • Една гора маркетингови специалисти за умували 2 години и това е резултатът.
    Баси за кви простотии дават заплати и то големи.
    ipolit
  • -
    npet