Nokia X6 може да се продава извън Китай като Nokia 6.1 Plus

Досега Nokia X6 можеше да се закупи само в Китай, но това е на път да се промени. Според информация от Mobile Magazine HK международното разпространение на устройството ще започне на 19 юли, когато то ще се появи в Хонконг, но под ново име - Nokia 6.1 Plus. Най-вероятно след това ще видим смартфона и на други пазари, но засега няма повече информация около това.

Аксесоари за:

Изданието посочва, че в Хонконг устройството ще се предлага с чиста версия на Android 8.1 вместо специалната софтуерна модификация за китайския пазар. Припомняме, че Nokia X6 е първия телефон на HMD Global с изрязан дисплей, а ред характеристиките влизат двойна основна камера (16MP + 5MP), 16MP селфи камера, чипсет Snapdragon 636, до 6GB RAM, до 64GB вградена памет и батерия с капацитет 3060 mAh.

Източник: Android Authority

 • Благодаря за изчерпателния отговор.
  Geonov
 • Android One е гол както майка му го е родила, така че не очаквай никакви начини за персонализация освен ако не си свалиш допълнителен лончер като Nova например поддържащ различни теми и настройки. Чистия Андроид е създаден единствено с цел за по-бързи актуализации и бърза работа на системата и естествено на компаниите които го използват в своите смартфони им струва много по-малко и не изискава допълнителен ресурс за разработка и допълнителни оптимизации. Поради тази причина се използва главно от производителите от втория ешелон като Motorola, Nokia както и други знайни и незнайни китайски производители. Основните играчи като Samsung, Huawei, Xiaomi и т.н. си използват собствен скин.
  mamuta70
 • Единствено ме притеснява, чистия Андроид има ли теми за персонализация? Защото ми изглежда малко постен?
  Geonov
 • Ем да бяха пуснали и Нокия 7 тогава...
  scenic
 • И аз смятам да заменя моя Huawei P8 lite с този модел.
  Stoicho_M4al
 • Само заради една вежда ли ти хареса повече,щот не виждам особенна разлика.
  Диян