Нов слух, че Microsoft работи по собствен телефон

Нов слух, че Microsoft работи по собствен телефон
Ако се окаже, че Microsoft разработва собствен телефон, това няма да им е за първи път. Разбира се, ако в момента компанията представи собствен смартфон, това би било малко по-различна ситуация, отколкото по време на телефоните Kin, които не успяха да се задържат особено дълго на пазара. Според последните слухове по темата телефонът, който Microsoft разработва, ще е с Windows Phone 8, а работата по него вече е на етап тестове.

Ако Microsoft разработва телефон с WP8, е логично да предположим, че ще видим устройството на пазарната премиера на новата версия на мобилната платформа, която очакваме към края на месеца, но междувременно различни източници на The Verge са споделили, че до края на тази година не се планира такова устройство. Не е изключено обаче такова да има догодина като резервен план за компанията.

Интересно е наистина дали Microsoft инвестира допълнително ресурси в разработката на собствен телефон, при положение че хвърля немалко усилия и в работата си с Nokia, HTC и Samsung, макар и засега да не дават големи резултати.

http://www.theverge.com/2012/10/3/3445860/microsoft-surface-phone-rumors-windows-phone

  • ако ще да се скъсат... операционната система като не става и не се харесва... няма да стане популярен...
    Loоper
  • ами знае ли се може хадруера да произвосатво на Сони по лиценз за на Microsoft , а и този дизайн ми харесва повече от Сони. Нпомням ми леко и на АйФон , но с прави ъгли.
    van necker