Нов тест показва колко издръжлива е пантата на Galaxy Fold

Нов тест показва колко издръжлива е пантата на Galaxy Fold

Наскоро видяхме как обновената версия на смартфона със сгъваем екран Samsung Galaxy Fold се справя с тестовете на JerryRigEverything, а сега и компанията SquareTrade публикува клип със свои тестове. Те използват робот, за да открият колко сгъвания ще издържи устройството, което според Samsung трябва да функционира и след 200 000 такива движения. Резултатите на SquareTrade опровергават това твърдение, защото след 18 500 сгъвания се появява повреда в група пиксели, а при 120 000 сгъвания се наблюдава проблем с функционирането на пантата.

От компанията провеждат и тест с изпускане от височина 1.83 м, при който и едно падане е достатъчно, за да повреди сериозно устройството. Това е така въпреки използването на включения в комплект с него калъф и важи както за основния екран, така и за външния. В заключение можем отново да посочим, че ако случайно се сдобиете с Galaxy Fold, трябва да внимавате много как работите с него.

Препоръчани оферти

 • Surface Duo просто изглежда като "гъзарска" играчка, но на практика не мисля, че е удобен. Нямаш външен екран и трябва винаги да го ползваш отворен или да го оставиш обърнат с двата екрана навън, но и в този случай с тази си широчина не ми се вижда удобно. Явно Microsoft искат от нас да изчакаме до 2020, за да ни върнат няколко години назад и задължително да трябва да си позлваме телефоните с две ръце и еидн чеп сигурно. :D
  muamamu1
 • Да, Surface като идея на мен ми се струва съвем различен. Там са два екрана един до друг...Идеята, за сгъваемо устройство се губи. Лично мнение. Хубавото там е, че се поддържат андроид приложения.
  Say10
 • Абсолютно съм съгласен, че не е подходящ за масова употреба, НО най-после Samsung показава какво наистина може да направи вместо да играе на сигурно И на всичкото отгоре се превърнаха в първия производител от години, който показа устройство, което реално променя начина на употреба на мобилния телефон. Каквото и да си говорим, от 2007 насам единствено нарства удобството на употреба на една и съща концепция. Тук вече говорим за нещо ново, нещо, с което човек взаимодейства по нов начин и му дава изцяло нови възможности.
  muamamu1
 • Galaxy Fold е интересно устройство, но определено НЕ е готов за масова употреба. Можеха да покажат до къде са стигнали с разработката му и толкова :) Пък след няколко години да извадят готов продукт. Малко кофти се получи, поне в моите очи.
  Say10
 • Surface телефона изглежда e доста по-добро устройство от този.
  terry1
 • Изпускания НЕ се предвиждат изобщо. А като цяло е ясно ...
  Kuzmanow