Първата игра на Apple от 2008 насам е посветена на Уорън Бъфет

Първата игра на Apple от 2008 насам е посветена на Уорън Бъфет

През уикенда Тим Кук се появи на годишната среща на американското холдингово дружество Berkshire Hathaway в Невада, за да изрази вълнението си, че нейният изпълнителен директор Уорън Бъфет е инвеститор в Apple. Заедно с това Кук се появил в кратко забавно видео, в което Бъфет посещава лаборатория на Apple и предлага идеи за приложения и различни изобретения. В крайна сметка, изпълнителният директор на Apple предлага мобилна игра с хвърляне на вестници – оказа се, че като дете Бъфет се е занимавал именно с това.

Въпросната игра съществува и може да се изтегли от App Store. В Warren Buffett's Paper Wizard играчите имат за задача да доставят вестници, за да съберат виртуална валута на име Warren Bucks. Сложността се увеличава постепенно, а играчите преминават от Небраска към Калифорния и дори посещават централата на Apple. От MаcRumors посочват, че играта е разработена от Wildlife Designs, но се поддържа от Apple, която държи и правата за нея.

Това прави приложението първата игра на Apple от 2008 година насам, когато със старта на App Store беше пусната Texas Hold'em. Тим Кук заявява за CNBC, че Бъфет е известен с това, че не инвестира в технологични компании, което според него означава, че той гледа на Apple като на потребителска компания. От интервюто става ясно, че Apple постоянно закупува компании и през последните 6 месеца е придобила 20 – 25 такива.

Източник: MacRumors

Оферти на деня