Новата версия на AirPods има калъф с безжично зареждане

Новата версия на AirPods има калъф с безжично зареждане

Tазседмичните продуктови премиери на Apple продължават с анонса на новото поколение на слушалките AirPods, което прилича на своя предшественик, но предлага някои важни подобрения. Калъфът за носене на слушалките вече поддържа безжично зареждане чрез стандарта Qi, което означава, че може да се ползва с почти всички налични безжични зарядни на пазара. Той е снабден и с LED индикатор за нивото на заряда в батерията.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Другата голяма промяна е добавянето на новият чип H1, който носи куп подобрения спрямо W1. На първо място е е увеличеното с 1 час (или 50%) време за работа с едно зареждане. Следват по-добро качество на звука при разговор и два пъти по-бързо време за свързване при превключване между различни устройства. Заедно с това слушалките вече поддържат командата "Hey, Siri” за активиране на гласовия асистент на Apple и използват стандарта Bluetooth 5.

Обновените AirPods ще се предлагат в два варианта - с калъф с безжично зареждане на цена 199 долара и с обикновен калъф на цена 159 долара. Отделната цена на този калъф ще бъде 79 долара, което ще позволи и на потребителите на първото поколение слушалки да добавят към тях безжично зареждане.

Източник: Apple