Новите смартфони в среден клас на Google може да са с името Pixel 3a

Новите смартфони в среден клас на Google може да са с името Pixel 3a

Появи се нова информация около очакваните смартфони от среден клас на Google. Изглежда бъдещите попълнения в серията Pixel няма да носят името „lite“, а вместо това ще са наречени Pixel 3a и Pixel 3a XL. Засега не е ясно какви ще са разликите между двете устройства, освен в размерите - те ще разполагат с екрани с диагонал 5.6” и 6”.

Според информация на 9to5Google Pixel 3a ще предложи OLED дисплей с диагонал 5.6”, резолюция 1080 x 2220 пиксела и съотношение на страните 18.5:9. Доста е вероятно панелът да е изрязан. И двата модела ще разполагат с Active Edge функционалност за управление чрез стискане на рамката. Pixel 3a ще има и 12MP основна камера. Според наличната информация качеството на заснетите изображение ще е същото като при Pixel 3, но все пак ще има забавяне при заснемане заради по-слабия чипсет. Предната камера ще включва 8MP широкоъгълна оптика.

Устройството може да предложи още чипсет Snapdragon 670, 4GB RAM, 64GB вградена памет и батерия с капацитет 3000 mAh и поддръжка за технология за бързо зареждане при 18W. Сред общите черти на двата модела са наличието на eSIM и чип за сигурност Titan M. Очаква се Pixel 3a и 3a XL да бъдат представени през настоящата година - вече се появи информация, че премиерата може да е през пролетта.

Източници: 9To5Google

Оферти на деня