Още детайли за възможностите на PlayStation 5

Още детайли за възможностите на PlayStation 5

Sony ще пропусне тазгодишното E3, но въпреки това изпълнителният директор на Sony Interactive Entertainment Джим Раян използва навечерието на събитието, за да разкрие някои детайли за PlayStation 5. Интервюто за CNET потвърждава, че конзолата ще е с SSD памет, която ще замени традиционния твърд диск, който се използва в актуалното поколение. Геймърите също така ще могат да се насладят на 4K графика с опресняване 120 Hz.

По-интересната част от новините е свързана с обратната съвместимост. Вече е ясно, че ще можете да пренасяте записаните си игри от PS4 на PS5. Това означава, че ако сте започнали да играете дадено заглавие на сегашната конзола ще можете да продължите на новата и след това да се върнете към старата. Засега не е ясно как ще става това - Раян подсказва, че може би ще е свързано със стрийминг през PlayStation Now или с това, че PS5 ще е обратно съвместима с PS4.

Подготвят се и сериозни промени в стрийминг услугата PlayStation Now, които ще са готови още тази година. Целта на Sony е този път преходът между отделните поколения конзоли да е плавен и почти неусетен за играчите. Относно хардуера за момента е известно, че конзолата ще поддържа до 8K резолюция. Централният процесор ще е на AMD и ще е осемядрен, а видеоускорителят ще е от същата компания. Ще бъде добавена и поддръжка на 3D звук, който ще се управлява от специален чип.

Източник: CNET

Оферти на деня