Нови детайли за тройната камера в Galaxy S10

Преди дни се заговори, че Samsung възнамерява да пусне три модела в серията Galaxy S10 и един от тях ще бъде снабден с тройна основна камера. Досега нямахме подробности какви ще са техните спецификации, но ексклузивна информация на германския сайт AllAboutSamsung хвърля повече светлина върху конфигурациите им. Източник на изданието твърди, че двата по-малки модела Galaxy S10 ще са с двойна основна камера, която ще комбинира 12МР сензор с променлива бленда (f/1.5 и f/2.4) и 16МР сензор (f/1.9) с широкоъгълна оптика.

Третото устройството е по-интересно, защото именно от него очакваме тройна основна камера, но тя ще е различна от решението на Huawei. Според AllAboutSamsung ще видим 12МР сензор с променлива бленда (f/1.5 и f/2.4), който ще е допълнен от 16МР сензор (f/1.9) с широкоъгълна оптика и от 13МР сензор с телефото оптика (f/2.4). Трите сензора вероятно ще бъдат разположени хоризонтално с основния в средата, а от ляво ще се намира телефото лещата. Както вече писахме премиерата на серията се очаква през февруари по време на мобилния конгрес.

Междувременно друга информация от Корея твърди, че вграден в дисплея сензор за отпечатъци ще има само в двата по-скъпи модела. Най-евтиното устройство, което вероятно ще има и по-малък 5.8" дисплей, също ще включва сензор за отпечатъци, но той ще бъде разположен върху страничната повърхност, подобно на моделите на Sony. Това решение е изненадващо, защото този биометричен елемент може да остане върху задния панел, където е и сега.

Източник: AllAboutSamsung, SamMobile

 • Ще е наистина нещо страхотно! Говори се за две предни камери! И 3 задни!(woo) Догодина ще е годината на S 10 ,могъщ и непобедим телефон.;):P
  apolon25
 • https://www.ixbt.com/news/2018/07/09/jetalonnyj-flagmanskij-smartfon-samsung-pokazalsja-v-seti.html е то, ако наистина успеят някак си да вкарат камера + датчици под екрана ще бъде наистина нещо ново, и външния вид на телефоните ще се оправи. Аз ги чакам китайците за другото лято вече да са залели всичко. А Apple ще го внедрят след ... 2-3 години. И китайците ще бъдат разкрачени за другата година, да режат ли, да не режат ли :D . И сега прави впечатление, че скъпите китайски марки махат изрезката в новите модели (yes)
  StefiMo
 • Защо точно 3 :| Защо не 4 или 5?
  npet
 • Така се говори.
  chilko