Нови музикални аксесоари от Nokia

Нови музикални аксесоари от Nokia
От Nokia явно са решили да изпреварят малко събитията и ден преди Open Studio 2006 представиха няколко нови мобилни аудиоаксесоара. Компанията си е поставила за цел през тази година да продаде 80 милиона телефона, снабдени с музикални възможности, което според нея ще я направи най-големия производител на аудиоплеъри. Ето кратка информация за новите аксесоари, които ще се продават от тази есен.
Nokia HS-81 е разработена в сътрудничество със Sennheiser и трябва да предложи Hi-Fi качество на звука. Тя е оптимизирана и за handsfree употреба, като разполага с допълнителни бутони за контрол на звука. Nokia HS-62 също са предназначени за любителите на Hi-Fi звука, като разполагат с пълноразмерни 40 мм говорители и могат лесно да бъдат сгънати за по-лесно пренасяне.
Nokia MD-4 са преносими говорители с тегло 130 грама и с оригинален V-образен дизайн, позволяващ лесното им сгъване. Разполагат с вграден усилвател и радиоантена и се захранват от 4 AAA батерии. Други говорители, но с далеч по-консервативен дизайн, са Nokia MD-3. Захранват се от батерии или от електрическата мрежа.
И накрая, три Bluetooth слушалки. Nokia BH-801 тежи едва 11 грама и разполага с батерия, достатъчна за 6 часа разговори или до 160 часа стендбай. Nokia BH-302 е за феновете на фешън аксесоарите. Тя включва многофункционален бутон за управление на разговорите и батерия за 10 часа работа или 195 часа опериране в режим на изчакване. Батерията на последния представен модел, Nokia BH-207, издържа 7,5 часа разговори или до 140 часа стендбай.