Нови снимки на Mate 20 Pro, безжично зарядно и нов тип карта с памет на Huawei

Нови снимки на Mate 20 Pro, безжично зарядно и нов тип карта с памет на Huawei

Октомври ще бъде изпълнен с толкова премиери на нови телефони, че очакваме интересни новини почти всеки ден от Razer, LG, HMD Global (Nokia), Honor, OnePlus, Google и Huawei. Последните избраха 16 октомври за премиерата на първия смартфон с чипсета Kirin 980, но в аванс научаваме все повече за неговите характеристики. Докато чакаме събитието в Лондон, в интернет се появиха куп нови снимки на Huawei Mate 20 Pro и част от официалните аксесоари за него. Кадрите бяха публикувани от SlashLeaks и показват Huawei Mate 20 Pro със Smart View, PU Wallet и силиконов калъф.

Освен това снимките осигуряват по-добър поглед към безжичното зарядно на компанията и нов тип карта с памет, която е разработена от китайската компания. Последното е особено интересно и се потвърждава от източници на XDA Developers, които посочват, че картата NM всъщност е вид SD карта, но засега няма повече детайли. Прави впечатление, че формата й е като на nano SIM, а текстът върху горната част разкрива, че тя е с капацитет 128GB и поддържа скорост на трансфер 90MB/s. Това е в съответствие с класификацията на SD Association като необходима скорост за запис на видео с резолюция 4K или по-висока.

Снимките потвърждават, че Huawei Mate 20 Pro ще поддържа безжично зареждане и ще има по-широка изрязана част в дисплея. Това означава, че Mate 20 ще предложи по-малкото изрязване, което видяхме преди време. Това се потвърди от изтекло в интернет кратко видео, което показва Mate 20 с тройна основна камера и поставен под нея сензор за отпечатъци. Калъфите за Mate 20 Pro нямат отвор за сензор върху задния панел, което подсказва, че той може да е вграден в дисплея.

Безжичното зарядно осигурява зареждане при 15W и поддържа стандарта Qi. Захранването става през USB Type-C порт (от очакваното 40-ватово зарядно на Huawei), а върху горната повърхност има силиконово покритие за предотвратяване на плъзването на стъкления панел. Според информацията зарядното може да открие поставянето върху него на други обекти като лични карти, ключове и монети, за да изключи подаването на енергия. Наскоро видяхме и снимки на безжичните слушалки Freebuds 2 Pro, чийто калъф с вградена батерия ще може да се зарежда от Mate 20 Pro.

Източник: XDA Developers, SlashLeaks (1), (2), (3)

 • По добре да има версии с повече памет - 256, 512 ГБ. Тея измислени карти не улесняват нещата, напротив! Тая тройна камера обаче ще ме радва ако има широк ъгъл. Черно-белият сензор за мен няма полза.
  Вито
 • Е да, ама само двусимови.
  tzincbg
 • Може и да добавят поддръжка на вече излезнали модели без слот за сд,въпреки че от както не ползвам сд се родих.
  BANANA_18
 • Сигурен съм, че жената няма да бъде като на идентична по спецификации SD
  c0median
 • Съдейки по формата са я направили така, за да влезе в гнездото за nanoSIM, но ми се струва голямо усилие вместо просто да сложат хибриден слот, който да работи със стандартните microSD карти.
  chilko
 • Много се дигнаха скоростите, и може да са измислили някакъв нов интерфейс. Сегашните, заради обратната съвместимост се ограничават. Ако са измислили нещо, което да почне от сегашното ниво (като скорости) и тепърва да се развива би било добре. Т.е. да не се гони съвместимост със сегашните. Буквите NM точно на такова загатват.
  StefiMo