Нови устройства от е-серията на Nokia

Нови устройства от е-серията на Nokia
Нови членове на e-серията на Nokia бяха представени по време на конгреса в Барселона. E75 и E55 са първите от линията с новия интерфейс на компанията, създаден за по-лесно използване на имейл приложения. Двете устройства ще се предлагат с разширена функционалност на Nokia за достъп както до корпоративна, така и до потребителска електронна поща. С тяхна помощ потребителят няма да има нужда от компютър, за да получи пълната функционалност на своя имейл клиент. Календарът на задачите също е с подобрени възможности.
Е75 е слайдер с QWERTY клавиатура, 2.4 QVGA дисплей, 3.5 mm жак за слушалки, 3.2-мегапикселова камера, вграден VPN, HSDPA, EGPRS, Bluetooth и поддържа до 16 GB microSD карта. В режим на покой телефонът издържа до 11 дни, а в режим на разговори - до 5,4 часа.

"Най-тънкият смарт телефон в света" - така определиха от Nokia новото предложение от е-серията. Е55 e с 2.4 QVGA дисплей, 3.2-мегапикселова камера, 3.5 мм жак за слушалки и поддържа Wi-Fi 802.11 b/g, EGPRS и Bluetooth 2.0. И тук, както и при Е75, е включена пълната версия на програмата Nokia Maps с тримесечен лиценз за безплатно ползване на гласова навигация. Потребителите ще могат да релаксират с различни игрови заглавия благодарение на N-Gage функционалността. Директният достъп до OVI портала на Nokia също е сред екстрите в новото устройство, което ще се появи на пазара през втората четвърт на 2009 г.

  • Забележете Nokia E55 смартфон 3.2 MP с autofocus, GPS, Half-QWERTY,HSDPA, 10.2 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g с UPnP, батерия с внушителен капацитет от 1500 mAh, която осигурява 744 часа стнед бай и 8 часа време за разговори, уникално силен дизайн и всичко това е събрано в 9,9 mm. Тука вече спокойно можем да кажем едно голямо БРАВО на Nokia. За пореден път доказаха къде им е силната страна, няма какво да се излагат с модели от сорта на 5800. E55 е един класически представител на тази марка. Евала
    SwollenMembers
  • Явно ще си остана фен на Е серията. Тя комбинира както отлични хардуеърни характеристики така и отличен дизайн. Е55-та не е изключение от тази тенденция. Това ще бъде едно перфектно предложение за хората използващи телефона основно за говорене и интернет (какъвто съм и аз) и разбира се държащи на добрия външен вид на устройството. Гледам наред с останалите му хардуеърни дадености са сложили същата батерия както на моята Е71 което автоматически го вкарва в графата на отлично изпипаните машинки (за разлика от N96). Харесва ми телефона но не може да замени настоящия ми телефон. Това най-вероятно ще го направи някой тъчскриин, но дали ще бъде HTC, Omnia (HD) (досърбяли са ме ръцете да поработя малко WM) или пък някоя Нокиа или SE (Idou) времето ще покаже.
    Faith