Новите контролери на Samsung поддържат бързо зареждане при 100W

Новите контролери на Samsung поддържат бързо зареждане при 100W

Samsung е разработила два нови USB Type-C power delivery (PD) контролера за зареждане, които могат да се използват при широк кръг устройства, включително смартфони, таблети, преносими компютри и монитори. SE8A и MM101 се отличават с поддръжка на технология за бързо зареждане при мощност до 100W (20V / 5A), като за сравнение в момента флагманът на компанията – Galaxy S10 5G, поддържа зареждане до 25W.

SE8A е първото решение, което комбинира контролер и Secure Element (еквивалент на CC EAL5+) в един чип. Това позволява постигането на по-добри нива на защита, като могат да се съхраняват защитени ключове и да се извършват локално кодиране и декодиране на чувствителни данни. Продуктът поддържа USB Type-C оторизация, което може да ограничи свързването на неодобрени уреди. Samsung вече е започнала масовото производство на SE8A.

MM101 е в тестово производство, като чипът поддържа алгоритъм за симетрично криптиране, което се използва за удостоверяване на продукти. Сред наличните защитни функционалности е и възможността за засичане на влага. Общите черти на двата чипа включват OVP защита и съвместимост с най-новите спецификации за бързо зареждане USB-PD 3.0, което позволява постигането на по-ефективно зареждане. Новите продукти разполагат и с вградена флаш памет (eFlash), което ще позволи на производителите да обновяват фърмуера и да добавят нови функционалности без модификация на хардуера.

Източник: Samsung

Препоръчани оферти

  • Трябваше още в Samsung S10 да го включат, но сега поне Note 10 ще е с това бързо зареждане!
    apolon25