Според Monese Apple Pay може скоро да достигне до България

Според Monese Apple Pay може скоро да достигне до България

Ако трябва да вярваме на британската компания за финансови услуги Monese, скоро обхватът на Apple Pay в Европа ще се разшири значително и предложението ще е налично и в България. В публикация в Twitter от средата на месеца Monese пише, че скоро нейните потребители от 13 европейски страни ще могат да плащат през Apple Pay, но засега няма повече информация кога ще стане това. Вероятно се чака официалната поддръжка на Monese от Apple, което на свой ред ще активира възможността за ползване на картите на компанията в Apple Pay в европейските пазари, на които оперира. В списъка на Monese са страни, в които в момента услугата на Apple не се предлага от местните банки.

Очакваме през тази година в Apple Pay да бъде добавена поддръжка и за картите на финансови услуги като Revolut. От миналата година Revolut тества съвместимостта с Google Pay в различни европейски страни и дори някои български потребители получиха възможност да плащат с телефоните си. В началото програмата обхващаше само карти Mastercard, но както се убедихме сами вече е възможно и добавянето на VISA карти. В същото време разплащанията през телефона не са възможни навсякъде в България, което вероятно е свързано с нуждата от обновяване на софтуера на някои от POS терминалите.

Revolut също обещава съвместимост Apple Pay, а според сайтовете на Apple за редица европейски страни тя ще е налична тази година. Припомняме, че от броени дни Revolut поддържа зареждане в левове от кредитни и дебитни карти. В момента има начин Revolut да се ползва с Apple Pay в България, но регионът на телефона трябва да е UK, a освен това адресът на регистрация в Revolut също трябва да е в Обединеното кралство.

Оферти на деня

  • От днес и Revolut поддържа Apple Pay. За да го получиш задължително трябва да си ъпдейнеш приложението. Според приятел с iPhone става само ако региона се смени на UK и в Revolut се въведе адрес там. За България в Wallet не излиза опция за добавяне на карта.
    chilko
  • От днес и Revolut поддържа Apple Pay. За да го получиш задължително трябва да си ъпдейнеш приложението.
    SGH