Новите модели iPhone ще се предлагат в много повече цветове

Познатият на феновете на Apple пазарен анализатор Минг-Чи Куо публикува нов доклад с прогнози за продажбите на iPhone през тази година и в него има интересни детайли за бъдещите планове на компанията. От информацията става ясно, че iPhone с 6.5" OLED дисплей ще е на цена около 1000 долара и ще предложи възможност за работа с две SIM карти. В същото време устройството с 6.1" LCD дисплей, което отпред ще прилича на iPhone X, ще се продава за около 700 долара.

По-интересното от доклада е, че според Куо Аpple ще предложи телефоните в много повече цветове. Така например голямото устройство ще е налично в бяло, черно и златисто, а по-малкото ще се появи в сиво, бяло, синьо, червено и оранжево. Припомняме, че тази есен се очаква и трети модел, който ще има 5.8" OLED дисплей и на практика ще надгради сегашния iPhone X. Бюджетната опция се очертава да бъде модела с 6.1" LCD дисплей, а цената от 700 долара е постигната с премахването на някои неща като стоманената рамка, двойната камера и вероятно системата 3D Touch.

Като следствие от конкурентното ценообразуване и новите цветови варианти Куо повишава прогнозата си за продажбите на iPhone. Според него модела с LCD дисплей ще генерира 55% от продажбите на новата серия като този дял ще се увеличи през следващата година. В началото ще има засилен интерес към другите два модела от желаещите да се сдобият с най-доброто на Apple, а след това ще се увеличи търсенето от останалата част от масовата аудитория, която ще избере по-евтиното устройство. Като цяло прогнозата е за продажба на 70 милиона броя iPhone през последното тримесечие.

Източник: 9to5Mac