Новите очила на Snap са по-скъпи и имат две камери

Новите очила на Snap са по-скъпи и имат две камери

Snap продължава да развива своята серия от очила с камера Spectacles, макар че те не се оказаха особено успешни. Третото издание едва ли ще увеличи значително продажбите, защото цената на Spectacles 3 от 380 долара е над два пъти по-висока от тази на техния предшественик (150 долара). Новият модел има стоманена рамка и освежен дизайн, който изглежда значително по-стилно от досегашните опити и вече е снабден с две HD камери за улавяне на 3D видео и добавяне на познатите ефекти с добавена реалност на Snapchat.

Потребителите вече могат да добавят 3D филтри или да създават псевдо 3D снимки, а освен това вече може да се записва видео с дължина до 1 минута вместо 10 секунди в предишните модели. Зареждането отново става чрез калъфа за съхранение, който може да осигури още 4 зареждания и става плосък за заемане на по-малко място, когато не се използва. Иначе един заряд стига за 70 клипа и над 200 снимки, а вградената памет от 4GB може да съхранява до 100 клипа или 1200 снимки.

Снимките са с резолюция 1642 х 1642 пиксела, а видеото се запазва в размер 1216 х 1216 пиксела. Продажбите на Spectacles 3 започват през есента, но вече могат да се поръчат през сайта на Snap. Компанията ги описва като по-лимитирано издание спрямо преди, което не е изненадващо на фона на цената.

Източник: Spectacles


Втора употреба с гаранция