Новите слушалки на Huawei ще могат да се зареждат безжично от Mate 20

На 16 октомври ще видим Mate 20 и Mate 20 Pro, но очакваме Huawei да представи и нови аксесоари. Благодарение на WinFuture разбираме, че тогава може да видим нови безжични слушалки, които са наследник на представения по-рано през годината модел Freebuds. Джаджата се казва Freebuds 2 Pro и има голяма прилика с AirPods на Apple. Освен това е снабдена с калъф с допълнителна батерия, която може да се зарежда безжично. Освен от безжично зарядно това може да стане дори от телефоните Mate 20 - трябва само да поставите калъфа върху задния панел на телефона, за да прехвърлите енергия безжично.

Калъфът има и USB-C порт за стандартно зареждане, което ще напълни батерията му за около 2 часа. Един заряд на слушалките стига за 3 часа работа, но калъфът осигурява още до 20 часа на автономност. Слушалките използват Bluetooth 5.0 и поддържат подаването на гласови команди, които се разпознават чрез изкуствен интелект. Другата информация за Freebuds 2 Pro включва поддръжка на протокола Hi-Res Wireless Audio, който позволява безжично прехвърляне на музика с битрейт до 560 Kbps. Според Huawei слушалките включват и специален сензор, който улавя гласа на потребителя чрез костите и разпознава гласа му от останалите чрез изкуствен интелект.

Слушалките ще могат да се ползват и за управление на Google Assistant, а освен това включват технология за потискане на околния шум. Цената на Huawei Freebuds 2 Pro може би ще е около 150-160 евро. WinFuture сподели и няколко снимки на Mate 20 Pro, включително и няколко маркетингови, които разкриват телефон с извити страни на дисплея, намалени странични рамки и сравнително голяма изрязана зона в горната част. Очакваме в нея да бъде поместена технология за 3D лицево разпознаване. Очаква се устройството да предложи вграден в дисплея сензор за отпечатъци, споменатата възможност за безжично зареждане и тройната камера от P20 Pro, но в нова правоъгълна конфигурация в центъра за задния панел.

Източник: WinFuture

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.

 • Абе то хубаво ама пусти алаброс. :D Тапите са ми спасението.
  Вито
 • А и звука е друга бира на едни 50мм говорители.
  iavorski
 • В такъв случай големи с батерия за над 30 часа, а като свърши включваш кабел.
  chilko
 • И какво искате да кажете, че ако пътувам 25 часа, както пътувах миналия месец, ще трябва да ги зареждам 5 пъти? ЕБаси модерното. :D
  muamamu1
 • И звука е с порядъци по-качествен особено ако си пускаш FLAC-ове... :D
  PoceH_BS
 • На тия с кабелите не им свършва никога батерията :D
  RazzleDazzle
 • Калъфа се зарежда за 2 часа и дава 20 часа автономност на слушалките,които с един заряд държат 3 часа.Не пише за колко време се зареждат слушалките,но предвид стария модел ще е под час,Така че не цитирайте сляпо.. Също и вероятно ще държат повече от 3 часа,тъй като сегашния модел държи толкова и тези ще бъдат подобрени.
  BANANA_18
 • [Quote]И AirPods работят по този начин, но дават 5 часа с един заряд заради техния чип W1. Останалите часове на работа идват от калъфа.  [/Quote] Спокойно ме изкарва цял ден. И с първите 15 мин. зареждане имаш 3 часа слушане.
  Legolaself01
 • И AirPods работят по този начин, но дават 5 часа с един заряд заради техния чип W1. Останалите часове на работа идват от калъфа. Да видим какво ще обявят от Huawei, но сигурно и те ще имат някакъв вид бързо зареждане на слушалките от калъфа.
  chilko
 • [Quote]Батерията на калъфа се зарежда за 2 часа. Той зарежда слушалките.[/Quote] И каква е разликата? Би имало смисъл ако се зареждат мигновено като ги поставиш в кутийката. Или трябва да ги държиш там когато не слушаш? Пълно е с такива за 10 евро. 150 евро за 3 часа слушане! Като копират airpods, не е лошо освен цената, да копират и параметрите.
  Legolaself01
 • Ми те с много познат дизайн така изглеждат :)
  radko89
 • Батерията на калъфа се зарежда за 2 часа. Той зарежда слушалките.
  chilko